Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Няма да глобяват шофьорите с валидни хартиени винетки след януари 2019 г.
Автор: Екип Varna24.bg 14:35 / 02.10.2018Коментари (1)1572
©
Всички, които имат валидни стикер винетки след 1 януари 2019 година, няма да бъдат нарушители на пътя след въвеждането на електронните винетки. Това заяви в сутрешния блок на btv Радослав Николов, съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството по тол системата.

"Ще има преходен период, в който ще има все още микс от валидни стикер винетки и такива, които са изцяло електронни“, посочи Николов. Електронни винетки ще могат да се купят през сайта на Агенция "Пътна инфраструктура“, чрез мобилни приложения, пос терминали и по традиционния начин - на гише. Цените на винетките няма да се променят: годишна - 97 лв.; тримесечна - 54 лв.; месечна - 30 лв.; седмична - 15 лв. Новост ще бъде уикенд винетката.

Относно състава на националното тол управление, Радослав Николов каза, че числото от 920 души е консултирано със Световна банка, която е консултант по проекта. Взети са предвид всички добри практики по изграждане на тол управления от другите страни от ЕС. 680 души ще осъществяват контрол на пътя, останалите 240 ще отговарят за високоспециализираните дейности в централното звено. "Има много дейности по поддръжката на системата, тъй като държавата ще е тази, която ще управлява системата, затова е необходимо да бъдат назначени специалисти“, отбеляза съветникът на регионалния министър.

Радослав Николов обясни, че във всеки един момент може да се засече чрез камера по номера на автомобила дали има валидна винетка или не. Чрез специално обозначени автомобили ще се осъществява контрола по протежение на пътната мрежа.

Предвидени са всички необходими мерки, за да може контролът да се прилага реално и да не се стига до липса на събираемост на таксите. Има няколко варианта за плащане при евентуално нарушение, един от които е да се направи още на пътя чрез банкова карта и пос терминал в специализираните автомобили. Повечето шофьори са коректни, но трябва да предвидим всички контролни механизми, за да може да контролираме тези, които по една или друга причина искат да преодолеят нерегламентирано закона, заяви Радослав Николов.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 02.10.2018 г.
0
 
 
Чудя събират се толкова такси за винетки , а като погледнеш пътищата на места са в окаяно състояние. Би било добра идея да се помисли и за потрошените коли на пътя и там където пътя не е в добро състояние да не се иска винетка ( например пътя между Карлово и с. Васил Левски - след знака за Винетка си личат лунните кратери)
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: