Няма да има заря и в Бургас! Ето каква е причината!

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
14:57 / 30.12.2021
848
Бургазлии няма да могат се насладят на пищната заря, която по традиция Община Бургас организира на Нова годината, научи Burgas24.bg. Такава не е поръчвана, за да се избегне струпването на хора на площада, което крие опасност от заразяване с коронавирус. В морския град няма да се проведе и празничен концерт, поради въведените у нас противоепидемичните мерки.  

Днес и кметът на Пловдив Здравко Димитров отмени зарята в новогодишната нощ, но по друга причина. По този начин градът под тепетата ще подкрепи инициативата на фондация "Четири лапи", към която се присъединяват някои от общините в страната, сред които Стара Загора и София.

Припомняме, че "Четири лапи" - международната организация за защита на животните, която помага на изложени на прякото човешко влияние животни, стартира социалната и медийна кампания "Красивото за нас е ужасяващо за тях“, с която апелира към отговорно честване на празниците. Според тях всяко куче и котка  може да изпадне в панически страх при гърмежите, съпътстващи идващите празнични дни. Признаците, по които можете да разпознаете тревожната реакция на животните са учестеното дишане, загуба на ориентация и повишено слюноотделяне. При разходка в дните около Коледа и Нова година се препоръчва животните да се извеждат на повод с поставен медальон с телефон на собственика поради риск от изгубване на домашните любимци. Бездомните животни също са изложени на риск, могат да проявят нетипично за тях поведение и подплашени от силния пукот да попаднат в опасност, да излязат на пътното платно, където да загубят живота си или да станат предпоставка за произшествие. Стресът, който животните преживяват може да отключи трайни психични проблеми.

Виж коментарите (1)

Още по темата (143):
13.12.2023 По случай празниците Vivacom отключва всичките си телевизионни канали до 18 януари
30.12.2022 Д-р Милена Любенова: Периодът около новата година е пренаситен с традиционни празници
24.12.2022 Къде е домът на Дядо Коледа
23.12.2022 Коледа в Норвегия - снежна приказка от детството
26.01.2022 Настъпва годината на черния воден тигър
13.01.2022 Конкурсът "Да украсим Варна за Коледа" събра подкрепата на над 10 000
души
Още новини от Национални новини:
Удрят по джоба на шофьорите с драстично увеличение на годишните т...
Поредна фишинг измама: Хакерите са все по-изобретателни, как да с...
Удариха ни по джоба, дюнерът поскъпна
Симеон Симеонов: Целта на всяка една професионална гимназия е да ...
Проф. Костадин Ангелов към ПП: Питайте си вашите хора, защо подпи...
БАБХ: Най-честото нарушение в магазините преди Великден е неясен ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).