Няма следа от изчезналия затворник в Пловдив

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:20 / 12.04.2018
1834
Без резултат продължава издирването на 42-годишния Георги Танчев, който избяга от затвора в Пловдив. Мъжът е "на топло" заради притежание на наркотици, но има и много други провинения, като тепърва ще се установява защо е бил изпратен да работи на външен обект, от който в крайна сметка не се върнал.

Това стана ясно от думите на зам.-районния прокурор Атанас Илиев пред БТВ. Танчев е бил настанен на общ режим в затворническото общежитие "Хеброс", като в мандрата, в която е работел, не е имало охрана. "В хода на нашето наказателно производство ще изясним дали са били в конкретния случай налице предпоставки лицето да бъде на външен обект разпределено за работа", посочи обвинителят. Разследват се и самите обстоятелства около бягството му. 

Илиев посочи, че 42-годишният пловдивчанин е осъждан за кражби в периода 1998 г. – 2011 г. Освен сегашната едногодишна присъда за притежание на наркотици, има и още една за същото провинение, която е година и три месеца и също предстои да бъде излежана. За бягството си мъжът може да получи до 3 г. лишаване от свобода. Появиха се информации, че през нощта Танчев е бил забелязан в казина в Пловдив. При последвалите проверки обаче полицията не е попаднала на никаква следа от него.

Виж коментарите (3)

Още по темата (1):
11.04.2018 Ето го избягалия от пловдивския затвор Георги!
Още новини от Национални новини:
Белла Дамянова, НМД: С последователност и приемственост държавата...
Делян Добрев разкри какво се е случвало на срещите между него, Ас...
Делян Добрев: Не знам какво значи "фишек на ДАНС" - хората твърдя...
Ексклузивно: Парламентът вкарва извънредна точка в програмата си ...
Бебе на три месеца се зарази с коклюш в Търновско
Затворът край Дупница, в който няма да има решетки, ще приеме пър...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).