Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обгазиха Бургас, Общината скръцна със зъби на РИОСВ!
Автор: Васил Динев 12:27 / 04.09.2019Коментари (0)933
© Varna24.bg
Снощи на дежурния телефон на Община Бургас са постъпили 27 сигнала за неприятни миризми - на пропан-бутан и на нефтопродукти. Сигналите са предимно от квартал "Долно Езерово", ЦГЧ и комплекс "Възраждане". Всички постъпили сигнали са предадени веднага след получаването им на компетентния орган - РИОСВ Бургас. Незабавно е информиран и оперативният дежурен на "ЛУКойл Нефтохим Бургас".

До този момент оОбщина Бургас все още не е получила официално становище за причината за неприятните миризми от компетентния орган -  бургаската екоинспекция.

За община Бургас е меко казано неприемливо часове след получените сигнали компетентният контролиращ орган да не е предприел действия за установяване причините за проблема и за разпореждането на конкретни мерки за решаването му.

Не намираме за нормална ситуацията, в която не РИОСВ Бургас информира Община Бургас за проблеми с качеството на въздуха, а Община Бургас сигнализира за такива и настоява за действия.

Община Бургас продължава да настоява за по-експедитивни и адекватни действия от страна на Министерството на околната среда и водите, по-засилен превантивен контрол на предприятията и най-вече за навременна информация, която да се подава на гражданите.

Настояваме за отговор от ръководството на "Лукойл Нефтохим Бургас", защо при конкретните метеорологични условия - пълно безветрие, от страна на рафинерията не е приведен в действие разработеният оперативен план за работа на предприятието при неблагоприятни метеорологични условия. Смятаме, че гражданите на Бургас имат право да знаят какви конкретни мерки са предприети и от предприятието, и от контролиращия орган - РИОСВ.

Припомняме, че въпреки настояването на кмета на Община Бургас да се увеличат правомощията на общините по отношение на големите промишлени предприятия, отговорността беше оставена единствено на Изпълнителната агенция по околна среда към МОСВ.

Община Бургас се обръща към гражданите и ги призовава да продължават да подават сигнали, защото това е единственият начин, въпреки ограничените ни правомощия, да изискваме от тяхно име бърза и адекватна реакция.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: