Обирът на инкасо автомобила бил извършен от хъшлаци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:59 / 30.01.2017
803
Обирът на инкасо автомобила, извършен преди дни в София, е инсцениран. Около тази теза се обединиха криминалният психолог Тодор Тодоров и бившият депутат и специалист по охрана Мануил Манев в ефира на Нова телевизия. Манев обясни, че ако са спазени всички инструкции за работа с инкасо кола, то версията на шофьора за случилото се не може да е достоверна. Според водача той е бил заплашен от двама маскирани, завързан с белезници за волана, благодарение на което крадците успяват да отмъкнат сак с 300 000 лева.

"Инструкцията за опериране на инкасо автомобил е една от най-добре написаните в системата на МВР. В нея изрично е отбелязано, че в колата трябва да има трима души - шофьор, охранител и инкасатор", обясни Манев. 

И допълни, че охранителят не би трябвало да слиза от колата. Оборотът на обекта, който следва да се прибере в колата, трябва да бъде отнесен до нея от гардовете на въпросното място. Специалистът обясни и как изглежда един инкасо автомобил отвътре.

"Отзад има две помещения, мястото на шофьора също е отделно. Всички те нямат връзка помежду си. Шофьорът изобщо не би трябвало да има ключ за частта, където се пазят парите", каза Манев.

"В случая има участие на вътрешни хора, не смятам, че случилото се може да е плод на грешка или непредпазливост", коментира криминалният психолог Тодор Тодоров.

Според него обирът е извършен от "хъшлаци, които дори не са могли да се възползват докрай от ситуацията". Това било и възможното обяснение за причината да бъдат откраднати само 300 000 от всички 700 000 лева, които са били в инкасо автомобила.

"Когато правиш подобно нещо, адреналинът ти много се покачва", допълни Тодоров. Разследващите също работят по версията служителите да са съучастници в обира.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).