Облачно и мъгливо ще е през последния ден на януари

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:59 / 30.01.2016
896
През нощта в низините и по поречието на Дунав ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла. В останалите райони ще бъде предимно ясно. В Източна България ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°. 

Утре до обяд облачността ще е разкъсана. На много места в равнините и низините ще е мъгливо. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, ще е до умерен. След пладне видимостта ще се подобри, но от север облачността ще се увеличава и вплътнява и през нощта срещу понеделник на отделни места, главно в Северна България ще превали слаб дъжд.

Максималните температури ще са от 5-6° в районите с по-трайна мъгла, до 15-16° на места в Предбалкана.
Атмосферното налягане ще се понижава и в края на деня вече ще е малко по-ниско от средното за месеца.

Над планините до обяд ще преобладава слънчево време. След пладне облачността ще се увеличи, но ще се задържи без валежи. Вятърът ще е умерен и силен, по билото на Стара планина и бурен от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, а на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието облачността ще е променлива. През нощта срещу понеделник, на места ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималната температура на въздуха ще е 10-12°. Температурата на морската вода е 4-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Спиралата на борчовете и защо затънахме до над 420 млн. лева необ...
Шкварек след изтеклия запис: С кои, по-точно, олигарси се борят П...
"Кеш в торби": Изтече скандален запис между Кирил Петков, Асен Ва...
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).