Обмислят срокът на годност на водомерите да бъде удължен до 7 или 10 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
16:26 / 02.05.2012
914
Обмисля се срокът за водомерите да бъде удължен до 7 или 10 години, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Работна група, заедно с Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, ще обсъди вариантите. Ще бъдат улеснени и потребителите.

Министър Павлова заяви, че сегашният ангажимент на потребителите да проверяват чрез оторизирана фирма водомерите на всеки пет години е сериозно затруднение, за което говорят и многото жалби в министерството. Ако срокът бъде удължен, улеснението ще е за всички. Няма как да има промяна на собствеността, защото това са апартаменти частна собственост, коментира министър Павлова.

Тя допълни, че преместване на структури на министерството не се предвиждат. "На този етап моето министерство, бидейки регионално, има деконцентрирани структури в шестте района за планиране. Така че то продължава да функционира. Тук говорим за министерства, които нямат такива деконцентрирани структури", обясни министърът.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Читател на Plovdiv24.bg: На магистрала "Тракия" е много опасно в ...
МВР съобщи за затруднения при тази услуга
Сузанита за Кристиан: Обичаше високите скорости, но винаги е бил ...
Бойко Борисов: Сега всички отвън разбират каква огромна грешка са...
Борисов за АЕЦ "Козлодуй": Няма да ви стигнат нито работниците, н...
Борисов с реакция след покушението над словашкия премиер Роберт Ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).