Обраха продавача на отровната ракия в Якоруда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:04 / 19.04.2016
941
Дръзки крадци атакуваха дома на продавача на отровна ракия Тайфи Мекльов в Якоруда посред бял ден в понеделник, съобщи "Стандарт", като се позова на жители на планинския град. Обирът е станал към 14,00 часа. Апашите атакували втория етаж на къщата, която се намира в горния край на населеното място, близо до гората. Най-вероятно двама са влезли вътре, а други ги чакали в планината.

Претършували стаите и грабнали метален сейф, в който по неофициална информация е имало сериозна сума пари и златни накити. Нападателите са имали предварителна организация. По време на обира на първия етаж в къщата са били родителите на Тайфи Мекльов.

Майка му чула трополене горе и се качила, тъй като знаела, че ги няма снахата и двамата внуци. Тъкмо тръгнала по стълбите и край нея минал непознат мъж, който прикрил лицето си с ръка. Възрастната жена не е станал жертва на агресия от крадците. Съседи разказаха, че обирджиите отишли в гората, където отворили сейфа, а после го изгорили, за да прикрият следите си.

Бизнесменът Тайфи Мекльов в момента е в ареста. Срещу него е повдигнато обвинение за разпространение на отровна ракия, от която около Коледа миналата година починаха шестима млади мъже, а други осем бяха лекувани в болница.

Първо бе установено, че жертвите са пет, но на 13 януари тази година бе доказано, че има и шести загинал от отровния метилов алкохол. Това доказаха взетите проби от тялото на 33-годишния Юсуф Мемчов, на което бе извършена ексхумация по разпореждане на Окръжна прокуратура - Благоевград. Процедурата бе извършена в гробищния парк на града.


Виж коментарите (1)

Още по темата (13):
19.02.2021 Прокуратурата обжалва леката присъда на "ракиения убиец" от Якоруда
10.03.2016 Оставиха в ареста Тайфи Мекльов, продавачът на ракията-убиец
28.02.2016 Искат доживотен затвор за Тайфи Мекльов
13.01.2016 Жертвите на алкохола-убиец в Якоруда станаха 6
05.01.2016 Оцелелите от ракията убиец: Бял пикап караше спирт на "майстора"
04.01.2016 Натровените в Якоруда: Ракията беше по-вкусна и от уиски
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).