Обрат с мъжа, прегазил малкия Паоло! Лъсна голям скандал - като затворник ползвал повече отпуски от всички нас!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
14:51 / 12.07.2018
2374
Пловдивският апелативен съд отмени условното предсрочно освобождаване на Георги Сапунджиев, постановено от Окръжен съд – Стара Загора. Така той ще трябва да изтърпи остатъка от наложеното му наказание, което е шест години лишаване от свобода, за това, че на 02.06.2014 г. при управление на МПС е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на малолетното дете Паоло Иванов.

Въззивният съдебен състав прие, че спазването на установения в затвора ред и трудовата ангажираност на осъдения по време на изтърпяване на наложеното му наказание не са достатъчни доказателства за неговото поправяне. За добро поведение на Георги е бил променен режимът на изтърпяване на наказанието от "общ“ на "лек“.

Отделно от това, за положителните му прояви, осъденият постоянно е бил поощряван с домашен отпуск до две денонощия, от пет денонощия и годишна почивка извън затворническото общежитие от открит тип. В тази връзка апелативните съдии са отбелязали рядко срещаната от затворническата администрация активност – за престоя на Георги до момента са издадени 29 заповеди за награждаване  с домашен отпуск, който в рамките на по-малко от три години е в общ размер от 102 дни.

В същото време, в материалите към затворническото му досие, съществуват данни, че осъденият продължава да не приема в пълна степен вредите, които е причинил с деянието си и размера на наложеното му наказание. По тази причина е прието, че с поведението си Георги не е дал предвидените в закона доказателства за своето поправяне, за да  ползва изключението и привилегията на условното предсрочно освобождаване. В противен случай приложението на този институт би било единствено  средство за корекция размера на наложеното на осъдения  наказание. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Виж коментарите (4)

Още по темата (6):
16.02.2017 Огромно щастие за родителите на прегазения Паоло навръх хубав празник
30.12.2016 Родителите на прегазения Паоло отново чакат дете
22.07.2015 Осъденият за смъртта на 4-годишния Паоло вече е в затвора
13.07.2015 Убиецът на Паоло: Не съм скъсал чорапогащника на майката, че да й се извиня
10.07.2015 Окончателно: 6 години затвор за шофьора, убил Паоло
07.06.2014 Убиецът на Паоло под домашен арест
Още новини от Национални новини:
Варненци: Остават ви точно два дни, за да не влезете в "черния сп...
Георг Георгиев: Родствените връзки на ПП и техните семейни реализ...
Гарантират ти 3 000 лева заплата – няма кандидати
Хванаха туроператори без лиценз да возят хора на екскурзии в чужб...
Хакери измамиха многодетна майка, жена на програмист. Той им обяв...
Проф. Тодор Кантарджиев за коклюша: Антибиотикът трябва да се дав...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).