Обрат със стачката в "Либхер", служители защитиха шефовете

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (26)
14:40 / 21.04.2022
857
Изявление на представители на работници от фирма "Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД:

Ние като представители на сътрудниците /служителите/ и КУТ във фирма "Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД сме силно възмутени и категорично несъгласни от умишленото и целенасочено очерняне на нашата фирма в медиите през последните няколко дни от "самопровъзгласили“ се "синдикални лидери“, подстрекавани явно от "доказали се във времето“ "пожизнени“ пловдивски синдикални деятели, както и от дежурните "хейтъри“ (задължително под псевдоним), гладни и жадни да плюят по някого, без значение по кого, черпейки информация от некоректни сътрудници, без тази да е проверена, подвеждайки обществото.

Държим абсолютно категорично да заявим, че фирма "Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД се е доказала през последните 22 години като коректен и социално отговорен работодател. Потвърждаваме казаното от ръководството, че за толкова години фирмата не е закъсняла нито с един ден, нито дори и с един час изплащането на работните заплати.

По време на няколкото световни икономически кризи тя успя да запази своите сътрудници и не позволи по какъвто и да е начин да бъде нарушен работният процес и съответно изплащането на възнагражденията им. Тя е работодател, който винаги се е вслушвал в исканията на своите сътрудници, и ако е имал възможност, ги е удовлетворявал, работодател, който винаги се е стремял да бъде крачка напред с възнагражденията пред останалите фирми в региона, работодател, който държи постоянно да подобрява условията на труд и живот на своите сътрудници.

Фирма "Либхер“ се грижи не само за финансовото състояние на своите сътрудници, но и за тяхното здравословно състояние, като предоставя редица социални придобивки, които бяха публикувани от ръководството преди няколко дни в повечето медии. Това са придобивки, които не се предлагат в много фирми в България.

Събитията, които се случиха през миналата седмица, в голямата си част бяха породени от настоящата икономическа ситуация в света и в частност в България - от постоянно нарастващите цени на стоки и услуги, удрящи по "джоба“ на всеки един от нас.

Но както винаги се случва, недоволството на хората беше "яхнато“ от няколко "самопровъзгласили се синдикалисти“, които умишлено поставиха на ръководството нереални искания с цел да няма разумен диалог и естествено да няма удовлетворяващ и двете страни резултат от преговорите. След като по-голямата част от недоволстващите сътрудници /служители/ осъзнаха това, те излъчиха свои представители, които отидоха на преговори с разумни и реални искания. Диалогът веднага се получи и резултатът бе налице - ръководството удовлетвори разумните искания, хората прекратиха своето недоволство и се върнаха по работните места.

Ние, представителите на сътрудниците /служителите/ и КУТ, изказваме нашите благодарности за проявеното разбиране от страна на ръководството към исканията на своите сътрудници. Също така изказваме благодарност и на колегите от производството за проявеното разбиране към ръководството за постигане на бъдещите общи цели на фирмата.

Всички ще се радваме така да продължи добрия диалог между ръководство и сътрудници и в бъдеще!!!

Заставаме с имената си зад това изявление и подчертаваме, че то е изцяло наша инициатива! 

Ние сме работници във фирма "Либхер-Хаусгерете Марица“ ЕООД - представители на сътрудниците /служителите/ и КУТ: Мария Кавръкова, Иванка Ангелова, Илиян Чаушев, Йонко Ферезлийски, Костадин Ламбов, Никола Николов, Петър Кундурджийски, Йордан Риков, Ивайло Кънев, Иван Кузев, Володя Вълчев, Пламен Ковачев, Илиян Бабачев, Андрей Реков и Иван Димов.

Виж коментарите (26)

Още по темата (8):
10.05.2022 "Подкрепа": Този е пребил нашия човек
09.05.2022 10 удара в главата и челюстта на Божидар Матеев
09.05.2022 Подкрепа: Пребиха нашия човек в "Либхер"!
28.04.2022 Тревога: Работодатели вече използват положението с бежанците и заменят български работници с други
28.04.2022 Кърваво писмо: Работниците нямат вина за поскъпването на суровините, увеличете им заплатите!
19.04.2022 "Подкрепа": В "Либхер" вече има уволнени служители!
Още новини от Национални новини:
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).