Образуваха 18 досъдебни производства за регистрирани престъпления в Шумен

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
10:32 / 30.01.2023
503
11 досъдебни и 7 бързи производства за регистрирани престъпления са образувани по време на специализираната полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, която се проведе на територията на ОДМВР - Шумен. Това информираха от пресцентъра на областната дирекция.

Екипи на четирите районни управления са извършили проверка на 913 лица, двама от които са били обявени за издирване и са намерени. Седем души са задържани в хода на операцията за извършени престъпления - шофиране след употреба на наркотични вещества, притежание на наркотични вещества, държане на акцизни стоки без бандерол, незаконно присъединяване към електропреносната мрежа, кражба на дървесина. Иззети са над 16 кг тютюн без акцизен бандерол, 840 къса цигари без бандерол, установени са две незаконни прикачвания към ел. мрежата, иззети са 6 кубика дървесина, които са били без надлежни позволителни.

За различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 62 акта за установени административни нарушения. Съставени са 14 АУАН и констативни протоколи от други институции, които са били включени в операцията.

Проверени са 14 заложни къщи, шест пункта за изкупуване на  черни и цветни метали, 19 автоморги, сервизи и депа за автомобили. Извършени са проверки в 57  търговски обекта.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Пеевски на 6 май: Нека Свети Георги ни дава сили и смелост заедно...
Очаква се засилен трафик у нас
Главчев: България е имала, има и ще има велики воини
Без военен парад на 6 май: Как ще отбележим празника на Българска...
Започва Светлата седмица!
Гергьовден е!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).