Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Община Белене откри водородна система, целяща повишаване на енергийната ефективност
Автор: Екип Varna24.bg 16:36 / 22.04.2021Коментари (0)1303
©
Днес, 22 април 2021 г., Община Белене откри водородна система за производство на високо енергийно гориво за повишаване на енергийната ефективност, съобщиха за Varna24.bg от институцията. Системата е интегрирана към отоплителната инсталация на сградата на общината. Внедряването на високо енергийното водородно гориво е част от проекта "Водородна община за зелено бъдеще“ и е стъпка от амбициозната стратегия на община Белене за висока енергийна ефективност и декарбонизация на производството на топлинна и електрическа енергия.

"Водени от европейската политика на Зеления пакт и Водородната стратегия на Европа, община Белене предприема тази първа крачка, за да гарантира по-чист въздух и по-качествен живот на своите граждани, както и висока енергийна ефективност за по-добро използване на ресурсите,“ заяви кметът Милен Дулев.

Интегрираната система е продукт на иновативна българска компания – производител на електролизьори със собствена технология за добив на водородпо метода импулсна електролиза. Системата представлява инсталация за оптимизация на  горивните процеси посредством адаптация на "рецептата на горене“ чрез добавяне на водород и кислород, произведени на място. Системата е напълно автоматизирана и работи автономно без нуждата от оператор, като регулира производството и подаването на водородното гориво със собствени софтуер и електроника за управление.В резултат от работата на системата значително ще намалеят разходите за конвенционално гориво в рамките на 30-45% и отделяните вредни емисии с около 30%.

"Местните власти са тези, които ще "доведат" ползите от водородните технологии до всеки един от нас като граждани. Затова за нас е изключително мотивиращо да работим заедно с общини с иновативна визия и стратегическо мислене като община Белене. Благодарим за доверието,“ заяви управителят на "Грийн Иновейшън".

На откриването присъстваха  изпълнителният директор на НСОРБ г-жа Силвия Георгиева и д-р Юлиян Найденов - кмет на Община Силистра.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Газови доставки
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: