Обсъждат развитието на Черноморския регион

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:57 / 14.10.2011
795
Комисарят по рибарството Мария Даманаки организира днес конференция, посветена на развитието на Черноморския регион. На нея ще бъдат обсъдени мерки за подобряване на управлението на риболова и конкретни действия за опазването и развитието на Черно море. На конференцията ще бъде представен доклада на евродепутатката от Групата на социалистите в ЕП Илияна Йотова за перспективите пред рибарството в Черно море, който бе приет единодушно преди месец в Европейския парламент.

В работата на конференция ще участват министъра на земеделието и храните на България Мирослав Найденов и неговия румънски колега Валериу Табара. Ще участват зам. министрите на околната среда и регионалното развитие на България и Румъния и представители на Гранична полиция и Агенцията по рибно стопанство и аквакултури.

В дневния ред на конференцията ще се обсъждат въпроси, свързани с регионалното сътрудничество в областта на рибарството научноизследователската работа в областта на морското дело. Специален акцент са мерките за насърчаване на трансграничното сътрудничество, бреговата охрана и подобряване на морската безопасност. Представителите на регионалните министерства ще дадат визията си за икономическото развитие на крайбрежните райони и помощта на европейските институции за това.

Г-жа Даманаки ще представи инициатива за създаването на Регионален Консултативен Съвет за Черно море. Това предложение бе направено за първи път в резолюцията, предложена от българския евродепутат Илияна Йотова и вече получи одобрението на евродепутатите.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
НИМХ с най-актуалната прогноза за следващите дни
Проф. д-р Костадин Ангелов: Сухиндол има неразкрит туристически п...
Голямо количество контрабандни цигари са задържани на "Капитан Ан...
Легендарен документ отива в история: Търговците вече издават елек...
Учител: Абитуриентите, които така щедро плюете днес, са продукт н...
Д-р Красимир Събев: Узряхме, че с експерименти не се прави полити...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).