Обучават безплатно деца и младежи в програмиране

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:44 / 08.10.2015
497
Третото издание на Европейската седмица на програмирането ще се проведе от 10 до 18 октомври 2015 г.

"Europe Code Week" се реализира в множество страни в Европа чрез организиране на срещи с учебна цел. Фокусът е насочен към привличането на деца, родители, учители и предприемачи в прояви и уроци по програмиране .

Във Варна, Beehive Co-working Space ще предостави възможност на всички желаещи да се включат в безплатните обучения. Всеки ден от 10-ти до 18-ти октомври, 2015 г. Сдружението организира тематични лекции, които ще се състоят в сградата на Стоматологията (бул. "Съборни 24, Варна).

През 2014 година над 150 000 души от 36 страни в Европа и извън нея участваха в Седмицата на програмирането. Като част от своята стратегия за цифров единен пазар, Европейската комисията подкрепя "Europe Code Week" и независимите инициативи, целящи стимулиране на цифровите умения, в различни целеви групи:

"Цифровите умения са от съществено значение за изграждане на истински цифров единен пазар и ни помагат да разберем нашия все по-взаимосвързан свят. Програмирането не се отнася само до компютрите - то е свързано също с подобряването на решаването на проблеми, комуникацията, сътрудничеството и креативността, които са необходими за днешните и утрешните работни места.", коментира Андрус Ансип, заместник-председател на Европейската комисията, отговарящ за цифровия единен пазар.

Събитието е тематично и се самофинансира. Чрез споделянето на личен пример и успешни идеи, Сдружение "Споделено работно място"-Варна (Beehive Co-working Space), се стреми да допринесе за формиране на нови обществено значими прояви.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Спиралата на борчовете и защо затънахме до над 420 млн. лева необ...
Шкварек след изтеклия запис: С кои, по-точно, олигарси се борят П...
"Кеш в торби": Изтече скандален запис между Кирил Петков, Асен Ва...
Зрелостници сигнализираха за проблеми и на втората задължителна м...
Гърмежи и валежи до часове
БНБ затяга критериите за отпускане на ипотечни кредити: Ето какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).