Обучителен курс "Всеки може да спаси живот" се организира в УМБАЛ "Лозенец"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:35 / 14.10.2022
413
Екип реаниматори ще обучава  студенти по медицина от София и Плевен да оказват първа помощ, съобщават от лечебното заведение.

Практическият курс, организиран в лечебното заведение,  е по инициатива на Асоциацията на студентите по медицина в България - СУ  и е във връзка с отбелязването на Световния ден за рестарт на сърцето – 16 октомври.

Кампанията, с участието на   представители на АСМБ от столицата и Плевен, ще  протече в рамките на два дни. На 14 октомври от 15.00 ч.  в аулата на лечебното заведение започва практическата част на курса. Висококвалифицираният преподавателският екип, ръководен от д-р Ясен Мутафов, началник на Отделението по интензивно лечение, в състав: д-р Жулиен Димитров, д-р Евелина Стоянова и д-р Камелия Джонова, ще обучава студентите за действие в реална ситуация, която  налага оказване на първа помощ на пострадал чрез кардио-пулмонална ресусцитация (сърдечен масаж).

На 16 октомври от 12.00 ч. в РИНГ МОЛ – София, ниво 1, вече обучените  студенти ще демонстрират пред посетители на търговския център как се оказва първа помощ. Целта на демонстрацията е студентите-медици да убедят хората с различна възраст и професия  колко важно е да се помогне на пострадал чрез правилния метод за извършване на сърдечен масаж. Младежите ще раздават на посетителите и специално изготвената за повода листовка "Всеки може да спаси живот“, съдържаща алгоритъм на действие в случай на ситуация с пострадал, който се нуждае от оказване на  първа помощ.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).