Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Обвиненият за убийството на родителите си: Не съм малко дете да ме хокат!
Автор: Цвети Тончева 12:33 / 17.09.2021Коментари (0)792
Бившият полицай от Икономическата полиция Венцислав Караджов, обвинен в убийството на родителите си, поиска отвод на съдебния състав на Апелативния съд, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Възрастните хора бяха открити застреляни в дома им на 15.05.2016 г. Според прокуратурата Караджов умишлено е умъртвил майка си и баща си - Цветан и Божура, на 74 и на 64 години, като убийството е извършено предумишлено, с особена жестокост и с користна цел, поради което бе осъден на доживотен затвор.

По жалба на подсъдимия и неговите защитници обаче с Решение № 83 от 25.05.2021 г. Върховният касационен съд отменени изцяло решението на Пловдивския апелативен съд, като делото бе върнато за ново разглеждане от друг състав на въззивния съд за отстраняване на допуснати процесуални нарушения.

Днес в съдебната зала Караджов за пореден път се изправи да се защитава сам, в присъствието на защитника си Зоя Тошкова, като направи искане за отвод на настоящия съдебен състав, начело с апелативния съдия Стоян Германов.

Обвиняемият посочи, че съдебният състав на предишното заседание не е отговорил на 95 % от поставените от него и защитата му въпроси и доводи. Караджов пледира невинност, като отново посочи, че има новооткрити доказателства, а тези, на които е изградено обвинението са силно разколебани и не са доказани през тези 6 години от началото на обвинението.

Съдът продължава да е предубеден, като се поддържа обвинителната теза на прокуратурата за това тежко престъпление, без да се разглеждат новите доказателства и фактът, че по делото има открити и следи от чуждо ДНК, което се приписва на него, смята още Караджов. Не е доказана дата и час на престъплението, не е открито и оръжието. Така обвинението, според него, без доказателства се предава от съд на съд като е пълно с предположения и догадки. Делото се шиканира, за да бъде обвинен.

"Съдът взема страна и не се явява безпристрастен. 6-та година няма доказано авторство, а съдът говори, че липсва бездействие от страна на съставите“, посочи Караджов. "Нека не се издевателства повече с един невинен човек и семейството му!“, каза Караджов и поиска отводът на състава, като дори се позова и на божите закони.

Той посочи още, че през последните три месеца му е било отказано и медицинско лечение, тъй като е имал болки в бъбреците, като по този начин упражняват и една "съдебна репресия“. "Като не можете да гарантирате здравето и живота ми, променете ми мярката“, каза Караджов.

За пореден път той бе упрекнат от прокуратурата, че се позовава на решението на ВКС и изтъква аргументи, които нямат отношение към настоящия състав на съда. "Г-н съдия, той чете за 86-ти път решението на ВКС“, възразиха прокурорите и увериха, че правят всичко възможно да уважат неговите доказателствени искания и да бъдат отстранени пропуските, за които пише ВКС. Прокурорите се възмутиха още, че у нас всеки разбира от право и че в изказването на Караджов няма нито един юридически довод.

Той от своя страна се възпротиви с думите: "Не съм малко дете да ме нахокват и да ме поучават. Равнопоставени сме в този процес". Защитникът му Зоя Тошкова също се намеси, като заяви, че изцяло подкрепя под защитния си, независимо дали той се изразява с юридически издържани термини, или не. Неговите искания са чисто човешки, каза Тошкова.

Тя още веднъж посочи, че в самото начало на разследването са били пропуснати съществени следствени действия. "Аз съм един прост адвокат и отдавна не ме обижда отношението на прокуратурата, но след като вие не отговаряте на неговите искания, той иска отвода ви“, посочи адвокат Тошкова. По думите й не е нужно да си с определени юридически знания, за да се бориш и доказваш истината.

След съвещание, в крайна сметка съдът реши, че не приема искането на Венцислав Караджов за отвод на настоящия съдебен състав и делото продължи.

Предстои да бъдат разпитани отново същите свидетели, които и преди и няколко вещи лица.

За сетен път, минавайки през журналистите, Караджов не пропусна да отбележи колко голяма е репресията срещу него.



Още по темата: общо новини по темата: 7
21.03.2023 »
09.07.2021 »
21.05.2021 »
21.05.2019 »
28.09.2018 »
27.09.2018 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: