Обяснението затова, че си имаме най-скъпия кашкавал в Европа

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
17:01 / 15.01.2023
792
Цените на кашкавала растат, защото са скъпи суровините за производството му. Това заяви в ефира на "Събуди се" шеф-готвачът и производител на млечни продукти Станимир Радичев.

"За производството на килограм кашкавал са необходими между 12 и 14 литра краве мляко. В момента литър прясно мляко е около 1,20 лева.  Самото производство струва около 5-6 лева. След това има период на зреене – между 60 или 72 дни. Тогава губи около 10 процента от рандемана си", обясни той.

Ако кашкавалът е бутиков, тоест в него се влагат добавки като трюфели и манатарки – цената му скача допълнително.

Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Градушка колкото орех е ударила няколко български села!
Калин Вельов напуска поста си на заместник-министър на културата
Какво се търси най-много в "Как се пише"?
Първи коментар на прокуратурата след безпрецедентната присъда на ...
Лекар предупреди: Болниците натрупват дългове за милиони!
Непълнолетен, осъден за убийство: Съветвам момчетата да не правят...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).