Обясняват на хлапетата какво е "гей"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
11:39 / 22.01.2012
3081
Още хлапетата в предучилищна възраст ще научават какво значи хомосексуализъм. Малките все по-рано използват думите "гей" и "лесбийка", затова е нужно да имат ясна представа за тяхното значение, която да се основава на научното познание. Това твърди проф. Ирина Колева, експерт в просветното министерство.

Според нея обаче уроците по сексуална култура няма да се провеждат като отделни часове, а ще бъдат интегрирани в други учебни програми. Хлапетата в предучилищните групи ще добиват престава що е хомосексуализъм в направленията "Социален свят" и "Природен свят". Учениците в началния курс ще трупат тези познания в часовете по "Човек и природа" и "Човек и общество".

По-големите - от 5-и до 12-и клас, ще учат сексуално образование в часовете по биология, етика и "Свят и личност". По-разширени знания за секса, за това как да се пазят от ХИВ и нежелана бременност тийнейджърите могат да получат и в часовете по здравно образование, които ще бъдат въведени с новия закон за просветата. Те обаче ще са като свободно избираеми предмети. С новия образователен закон директорите сами ще избират какви предмети да влизат в часовете по свободно избираема подготовка. В момента тези учебни планове се изготвят от министерството.

В преподаването на уроците по секс ще бъдат включени учителите по биология, както и психолози и педагози. Децата трябва да имат научни познания за хората с различна сексуална ориентация, а не да си изграждат стереотипи от това, което чуват по улиците. Затова интегрираме сексуалното образование в обучението, коментира проф. Колева.

Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Андре Токев: Животът е едно уравнение и ние трябва да се забавляв...
Мундров: Да върнем доверието в машините, след това да вървим към ...
Почернена майка и автоинструктор: 500 лева кеш и взимаш шофьорска...
НИМХ сложи край на жегите с прогнозата си за близките дни
Красимир Георгиев, АКАБ: Целта е кандидат-шофьорите да отиват под...
Опасно: Близо 500 000 души у нас страдат от хранителни разстройст...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).