Обявяват критериите, които заливите ни трябва да изпълнят, за да станат част от световните райски кътчета

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:32 / 14.05.2012
537
Утре в 11.00 ч. започва тържествена Сесия на Общински съвет - Аксаково.

На заседанието ще присъства кметът на португалската община Сетубал и вицепрезидент на Клуба на най-красивите заливи в света Мария дас Дорес Мейра.

Заедно с кмета на община Сетубал в Аксаково пристига бизнес-делегация, в която участват представители на различни сектори на икономиката, включително и компании-спонсори на европейския футболен гранд Бенфика Лисабон.
Тържественото заседание на ОбС - Аксаково ще стартира официално процедурата по побратимяването между община Аксаково и община Сетубал.

След първата си среща г-н Стоилов и г-жа Мария дас Дорес Мейра постигнаха принципна договорка в рамките на българската си визита вицепрезидентът на Асоциацията на най-красивите заливи в света да види на място прелестите на Варненския, Бургаския заливи, Балчик, Каварна, Шабла и др. Очаква се в рамките на срещата в Аксаково да бъдат обявени и основните критерии, които българските заливи трябва да изпълнят, за да станат част от листата на световните райски кътчета.

Новият побратимен град на Община Аксаково - община Сетубал, се намира на 30 км от Лисабон. На нейна територия е най-голямото пристанище на Португалия. Заливът на Сетубал е сред най-красивите в света и единствен в Европа, където делфините са обичайна част от пейзажа. На фона на неговите прелести са снимани първите филми от култовата поредица за Джеймс Бонд. Сетубал е родното място на старши треньора на испанския гранд Реал Мадрид Жозе Мауриньо.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Д-р Миндов предупреди: Почва като обикновена вирусна инфекция
Борисов попита защо правителството на Кирил Петков, с пълно мнози...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор, се е барикадира...
Лоши новини за любителите на лова
Вижте какво време ни очаква до края на седмицата
България има нов милионер от тотото


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).