Офицер сам изработи две кучешки колибки и ги подари на приют за бездомни четириноги

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:56 / 26.01.2017
1074
Офицерът от Шумен, от военното формирование 34200, капитан Анатоли Йосифов саморъчно изработи две кучешки колибки, и ги подари на приюта за бездомни четириноги край града, пише "24 часа". Идеята за конструкцията дала редник Жени Стефанова, а капитанът сам ги измайсторил от подръчни материали. Още една е почти готова и тя е предназначена за питомците на шуменския приют. 

Доброволци от същото формирование преди дни занесоха гранули в приюта, събират и още пари, за да дарят още храна. В най-дълбоките преспи, затрупали града, трима военни от същото поделение през обедната почивка се появиха в приюта, въоръжени с гребла за сняг, за да ринат. Но се оказа, че питомците в шуменския приют не бедстват под снега, а служителите са били почистили 30-те дворчета на четириногите. 

Само преди три - четири дни в общинския приют край Шумен с Немска кастрационен център, докараха и други 12 новички дървени колибки, изработени във Варна, по 160 лв едната. Очаква се да пристигнат още 18, поръчани са общо 30 къщички, съобщи управителката на приюта Дария Георгиева.

С офицерското дарение стават 33. "Няма да откажем и на други доброволци", шегува се Георгиева.

30-те нови къщички са направени от здрав материали и метален обков по чертеж от спонсорите от Германия, немското сдружение. "Grund zur Hoffnung".

В приюта в момента са настанени 450 четириноги, за най-малките има и хале, което се отоплява с парно на дърва. Годишно между 80 и 120 от питомците на шуменския приют се осиновяват в Германия.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).