Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
јнализи
¬арна
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
Ѕизнес
ƒруги
»нституции
 риминални
ќбщество
ќфициална позици€ на ”ћЅјЋ У—в. √еорги" за смъртта на бащата на »ли€на «ахариева
јвтор: ≈кип Varna24.bg 12:10 / 15.11.2020 оментари (56)1209
©
“ова е официалната позиц舆на ”ћЅјЋ У—в. √еорги" - ѕловдив относно публикаци€та на »ли€на «ахариева. “€ преди н€колко дни публикува пост в социалните мрежи. ¬ н€го т€ разказа за смъртта на баща си в ѕловдив. —поред не€ той си е отишъл от този св€т заради†"безотговорноста, хаоса и безчовечността" в »нфекциозна болница.

ѕќ«»÷»я Ќј ”ћЅјЋ "—¬≈“» √≈ќ–√»" ≈јƒ, √–. ѕЋќ¬ƒ»¬

”частници сме в безпрецедентни събити€, които постав€т на изпитание вол€та, морала и чувствата на всички ни.†

–ъководството на ”ћЅјЋ "—вети √еоргиУ ≈јƒ, гр. ѕловдив апелира към всички медии да бъдат по-внимателни и предпазливи при излъчването или използването на из€влени€ и материали от социалните мрежи, често съдържащи директни нападки и† крайно негативни оценки към дейността на лечебни заведени€ и работещите на първа лини€ с COVID-19.

ѕовод за обръщението ни публикациите, чрез които се дава медийна гласност на из€вление, направено във "‘ейсбукУ от г-жа »ли€на «ахариева - мениджър на гол€мата телекомуникационна компани€ ј1, загубила баща си по време на лечението му в ”ћЅјЋ "—вети √еорги". Ћечебното заведение направи всичко, за да бъде спасен животът на г-н «ахариев, категорични са лекарите. Ќезависимо от това, по конкретни€ казус тече проверка, с ко€то се прослед€ва ц€лата хронологи€ и всички детайли, споменати в публикаци€та на г-жа «ахариева.

—ъчувстваме на всички, които в услови€та на пандеми€та загубиха любими хора и изказваме най-искрените си съболезновани€.

ћного хора в състо€ние на афект са склонни да търс€т причините за сво€та тъга или страдание в това, което на пръв поглед е най-лесно да им осигури об€снение, без преди това да са потърсили фактите и без да отдават значение на последстви€та, които техните обвинени€ и думи биха имали за други. „есто дори хората не осъзнават, че със своите осъдителни оценки и обръщени€ защитават само собственото си его, както и че техните послани€ могат лесно да бъдат използвани с деструктивна или манипулативна цел. –азбираме, че е важно пациентите и техните близки да сподел€т свои опасени€ и дори възмущение, когато са почуствали болка или са били засегнати техните права или интереси.

Ќепремерените репортажи и медийни публикаци обаче могат да допринесат за обезсърчаването на и без това изтощените лекари и здравни работници. ¬ тази тежка ситуаци€ ние, специалистите от лечебните заведени€, тр€бва да се справим заедно с пациентите и техните близки, а не да се противопостав€ме един на друг.†

—ъзнаваме, че тази епидеми€ постав€ на изпитание ц€лото общество, защото като човешки същества всички сме загрижени за своите родители, близки и при€тели. ¬сички тр€бва да разберат че сме във война! ¬ойна с вируса, война със страха, война за човешки животи! ƒа, болниците може и да приличат на "лазаретиУ, но нали целта е да помогнем на колкото може повече хора! Ќ€ма лекар, който да не желае пациентът му да оздравее. Ќ€ма лекар, който щади себе си лишавайки от грижа болни€.

“ъжно е когато си направил всичко възможно, но изходът не е добър! ѕиташ се защо, какво пропуснах, можеше ли още нещо да бъде направено, закъсн€х ли, сбърках ли с оценката? Ќикой не може да бъде равнодушен пред смъртта! Ќие носим тази травма, тази болка заедно с близките!†≈дин от най-тежките данъци се заплаща от медиците и здравните работници на първа лини€, които са изложени на огромен стрес и изключително висок здравен риск, и работ€т свръхсилите си.†ƒоверието, градено с много усили€ и старание, не бива да бъде разрушавано с лека ръка. Ќе се съмн€ваме в необходимостта от информиране на обществото, но за нас е много важно информаци€та да бъде достоверна. «ащото това, което се лесно руши, невинаги може да бъде възстановено!†ќще по темата: общо новини по темата: 9766
17.06.2021 »
17.06.2021 »
17.06.2021 »
17.06.2021 »
17.06.2021 »
17.06.2021 »
предишна страница [ 1/1628 ] следващата страница


«ареждане! ћол€, изчакайте ...
0
 
 
— оправдани€та са номер 1.— тази пандеми€ съвсем лъсна цели€ хаос в здравната система.»стината е една-никога,никога да не попадаш в бг болница.
0
 
 
“ъпо е да се упрекват лекарите, те също нос€т душа и са изплашени не по-малко от останалите.
0
 
 
ѕал€човци и лъжци. ƒа се съд€т или...
0
 
 
ўо не ви в€рвам....рЯ§Ф ѕсихолог ли ви написа отговорът? » все пак...тази щерка е богаташка...щом не сте могли , значи не сте могли. »наче, да сте и одрали кожата....ба*ти , тоз път не сте могли рЯШЙ
0
 
 
—ъболезновани€ на всички, които са загубили близки и роднини, но аз не мога да кажа нищо лошо за —вети √еорги. Ѕаща ми многократно е лежал там и не веднъж го връщат към живота. ћоже би наистина зависи къде попадаш.. материалната база се нуждае от подобрение, както и сестрински€ състав, но като ц€ло само добри думи мога да кажа за болницата. ¬ никакъв случай не отричам, че е възможно да има про€ви на безхаберие, но не бива да си затвар€ме очите за доброто!
0
 
 
”жасно е там.  акто пишат и други хора- цари пълно безхаберие! Ќ€ма звънци, вратите са с топки, и много пъти б€ха затворени, а хората лежаха оперирани, стенеха, викаха, но н€маше кой да ги чуе! —тава въпрос за хирургично отделение в ’ирургиите,, където до всеки болен тр€бва да има обслужващ персонал! ѕри първата операци€ вкараха на майка ми бактериална инфекци€, от ко€то след поредни 12 операции. при които нищо не правеха по правила,почина и въобще не се трогнаха! Ќищо подобно - санитарите се превърнаха в хигиенисти и въобще не обръщат внимание на болните или тр€бва да плащаш, и то за това, което са длъжни да прав€т! —естрите също - минаваха сутрин след визитаци€, по об€д, на който е назначено лечение и вечер преди л€гане за остав€не на таблетки, постав€не на инжекции или системи и не даваха и да попиташ за нещо! — това приключваше ц€лото им лечение! ƒокторите минаваха формално само на визитациите - сутрин и вечер /а много пъти и пропускаха н€кои от т€х/ и не даваха дума да им кажеш! “ова беше в момент без епидемии, а сега, не мога и да си представ€ за какво става въпрос! ƒа не ни дава √оспод да им попадаме в ръцете им! ¬сички гледат да им свършат смените и да си тръгнат, за да отидат на другото работно м€сто и там нищо да не прав€т. »нтересуват ги само материалните,облаги! ’ипократовата клетва нищо не значи за т€х! «а болните въобще неха€т! ƒо къде € докарахме с тази демокраци€, по-точно казано - анархи€!!!
0
 
 
ћой близък почина преди дни,след като беше изгонен от отделението,в което го ,,лекуваха"/ намиращо се в базата на ¬.јприлов/,защото то било определено за лечение на болни от  овид! Ќа въпроса: кой нареди болните да бъдат оставени без лечение и с риск за живота им,отговор не получихме,само хаотични и не€сни об€снени€! ¬секи може да попадне там като пациент и всеки може да прибере роднина мъртъв,без логично об€снение за смъртта! ƒано компетентните органи си свършат работата този пътрЯШ°
+1
 
 
¬ та€ наща мила родина корупци€та е генетично заложена. яко се точи здравната каса,пътеки разни, болниците леш!!. ƒосега ако се поддържаха болниците, и да се модернизираха и разшир€ваха или да б€ха построили н€колко други, н€маше да сме на тва положение. јма €ко корупци€, частни болници с крадените пари от народа за здраве и тва е сега резултата - мор. —правка в една —ърби€, ко€то не е членка в съюза вдигат нова болница в близко бъдеще!!!., тука се стро€т кооперацийки и бизнес сгради, “–ј√≈ƒ»я!!!, овчи народ!!!. Ќапролет гласувайте за боко или корнела!!! » после да не се оплаквате!!.
 оментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ёни 2021 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
¬иж още:
јктуални теми
Ћ€то 2020 г.
»зтребител падна в „ерно море край Ўабла
ѕарламентарни избори 2021 г.
√рипна епидеми€ обхвана страната
“¬ и шоу сезон 2020/2021 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ¬арна и региона.
e-mail:
јнкета
 ак се справ€ ќбщина ¬арна с овлад€ването на последиците от проливните дъждове?
ћного добре
ƒобре, но можеше и по-добре
Ќе се справи
ѕълна трагеди€

–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
¬арненци във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2008 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Varna24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Varna24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Varna24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—татистика: