Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Офшорките на Братя Галеви възкръснаха тихомълком
Автор: Екип Varna24.bg 14:18 / 27.05.2019Коментари (2)2247
©
Нов живот тихомълком са започнали две от офшорките на дупнишките мафиоти Пламен Галев и Ангел Христов - Братя Галеви, показа проверка на "България Днес".

Без излишен шум регистрираните на сейшелите "Пи ей джи норт адамс лимитед" и "Ем Пи Ви Трейдинг Лимитид" активират българските си клонове. Техни управители и до ден днешен са издирваните от Интерпол бандити.

Възкръсването на двете дружества става факт след осем години бездействие. През това време офшорките са част от друго разследване за пране на пари срещу Галеви. Според прокуратурата чрез серия съмнителни сделки и подправени документи са легализирани над 35 млн. лева. Ключово участие в схемата имат точно "Пи ей джи норт адамс лимитед" и "Ем Пи Ви Трейдинг Лимитид".

Заради липса на достатъчно доказателства, уличаващи Галеви, то наскоро е прекратено. Съмненията, че през фирмите на дупнишките мафиоти са минали пари с неустановен произход, остават, категорични са прокурори. Все пак разследващите имат частичен успех. След дълго ровене е доказано, че при една от сделките с офшорките е извършено престъпление. Така двама от служителите на Галеви отнасят условни присъди заради неплатен ДДС в размер на 660 хил. лв.

Наред с Галеви в разследваната схема участие има и счетоводителката Христинка Ангелова, сочена от разследващите за тяхно доверено лице.

След като опасността да влезе в затвора отпада, именно Ангелова е човекът, който активира двете офшорки - "Пи ей джи норт адамс лимитед" и "Ем Пи Ви Трейдинг Лимитид". Самото възкръсване става през пролетта на тази година.

Според документи в Търговския регистър на 5 март Христинка Ангелова подписва декларация, че през изминалата 2018 г. клоновете на сейшелските фирми нямат дейност у нас. Самата Ангелова действа като представител на двамата управители Ангел Христов и Пламен Галев. Кога точно двамата мафиоти са й делегирали тези права в документите, не е посочено. Според юристи, за да важи издаденият от Братя Галеви документ, това трябва да е станало не много отдавна.

По закон подписаната от Ангелова декларация трябва да се подава всяка година. Галеви обаче не са изпълнявали задълженията си цели осем години. Последните документи са подадени през пролетта на 2011 г. Сред тях и финансовите отчети за изминалата 2010 г. От документа "Пи ей джи норт адамс лимитед" става ясно, че тя не притежава никакви активи или пари в България. От разследването за пране на пари срещу Галеви се изяснява, че именно офшорката е построила баровското им имение в село Ресилово. Според криминалисти градежът е осъществен с мистериозно появилите се по сметката на фирмата от Кипър 782 хил. долара. След края на строежа то е прехвърлено на друга офшорка "Макса Лимитед", която го дава под наем на мафиотите срещу 300 лева на месец.

Другата офшорка "Ем Пи Ви Трейдинг Лимитид" далеч не е куха, показва отчетът й за 2010 г. Според документа управляваният от Галеви български клон притежава машини и стоки на стойност близо един милион лева. Според запознати това са луксозните лимузини, в които дупнишките мафиоти се возят, преди да изчезнат безследно.

Дейност развива и една от официалните фирми на Галеви "Кей Ейч партнер". В дружеството дупнишките мафиоти са съдружници с Феодор Феодоров - Голямата Федка от Перник и Христофорос Аманатидис-Таки. Фирмата също е част от разследването за пране на пари заради съмнителна имотна сделка. Макар и Галеви да отсъстват, официално фирмата и до ден днешен не е спряла да работи. Според отчета всяка година "Кей Ейч партнер" има солидни приходи от наем на притежаваните недвижими имоти в град Белослав. Фирмата на Галеви наскоро дори си е решила проблема с неплатени местни данъци в градчето край Варна.



Още по темата: общо новини по темата: 2
15.12.2016 »
07.01.2016 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кучетата си лаят, керванът си върви... ;)
Aнонимен
на 27.05.2019 г.
+1
 
 
Те офшорките така възкръсват! Разни диви каратисти също имат офшорки дето ги чакат да възкръснат...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: