Окончателно ГЕРБ-СДС върна мандата изпълнен!

Автор: Самуил Иванов
Коментари (0)
16:24 / 19.03.2024
1957
По време на преговорите стана ясно, че имаме текст на споразумение, в който имаме различие по отношение на съдебна система, регулатори и борбата с корупцията нямаме. Осъзнавам колко е голяма отговорността пред мен. Осъзнавам колко е важно за България да има стабилно правителство. Това каза Мария Габриел, която върна папката с мандата за съставяне на кабинет изпълнен, предаде репортер на "Фокус".

"За последните девет месеца показах, че мога да отстоявам интересите на България и, че не работя нито за себе си, нито за партията, която ме е излъчила. България имаше нужда от стабилност и в името на това отстъпихме мандата – в името на националния интерес“, каза Мария Габриел.

Тя допълни, че многократно е показала с какво няма да направи компромис и, че се води от принципите доверие и диалог.

"По време на преговорите стана ясно, че имаме текст на споразумение, в който ние от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ различие по отношение на реформите в съдебната система, регулаторите, борбата с корупцията нямаме“, допълни кандидатът за премиер и добави: "Също толкова важно за мен е, че през последните девет месеца се видя, че направените реформи бяха направени с подкрепата на ГЕРБ-СДС“, каза още тя.

Припомняме, че до последните минути не бе ясно дали страната ни ще се запъти към поредни парламентарни избори или двете политически формации в лицето на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ ще постигнат съгласие и ще съставят кабинет. 

В неделя от партията на Бойко Борисов обявиха, че няма да подпишат споразумение с ПП-ДБ за продължаване на мандата на некоалицията. От формацията на Кирил Петков и Христо Иванов призоваха преговорите между двете страни да продължат.

Мандатът беше връчен на ГЕРБ-СДС в понеделник, като на срещата с Радев присъстваха както Мария Габриел и преговорният екип на ГЕРБ-СДС, така и Николай Денков и представители на ПП-ДБ в знак на помирение.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1531):
29.04.2024 НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отнемана, имал осигурен транспорт
09.04.2024 Делян Добрев направи тежка равносметка на кабинета "Денков": Искат още. Не просто искат - тръшкат се за още!
08.04.2024 Мария Габриел на прощална среща с посланиците: Благодаря за подкрепата
08.04.2024 Николай Денков пред посланици: Корупцията в България е свързана с Русия
07.04.2024 Контрера за ПП: Тези хора сега показват как управляваха и как смятат да управляват, ако съберат гласове - с лъжи
05.04.2024 Предлагат една професия да се превърне в саморегулираща се, но се повишават изискванията
Още новини от Национални новини:
Доброволци реновират пансиона за родители към детската онкохемато...
След потопа в Плевен: 400 болни и възрастни, голяма част от които...
"Медицински надзор" потвърди, че 104-годишната жена, изписана от ...
Борисов: Ние доказахме, че другите са аматьори, за мъка на технит...
Димитър Главчев и ръководената от него делегация се поклониха на ...
В Сливен: Близо 50 деца от детска градина в града са с хранително...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).