Окончателно: Извънреден труд до 300 часа на година

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:41 / 09.12.2020
1161
Извънреден труд до 300 часа на година приеха окончателно депутатите. В момента таванът е 150 часа. Очаквано, темата предизвика сериозен спор в пленарната зала.

След два часа спор депутатите се съгласиха работодателят да може да удължава извънредния труд до 300 часа на година. Опозицията за пореден път критикува, че промените отнемат човешки права. В защита от ГЕРБ обясниха, че извънредния труд ще е само след съгласие от самите работници, които ще знаят, че по този начин изкарват заплатите си. Стигна се и до разяснения - кой познава производството у нас и кой само депутатската банка, но още за спора, предлагам да видим сега.

"С това предложение се опитвате да доведете тези, които се трудят до деградация. Замислихте ли се, че няма цял живот да сте народни представители и че ще се върнете на работните си места“, каза Георги Гьоков, БСП.

"Aбсолютна лъжа е, че се отнемат права на българските работници. За да се случат тези 300 часа - работниците трябва да се съгласят“, обясни Хасан Адемов, ДПС.

"Това е възможност, а не на всяка цена увеличаване на 300 часа. Четете текстовете в цялост, не ги интерпретирайте, за да плашите хората“, каза Светлана Ангелова, ГЕРБ.

"Вие била ли сте в производството. Аз съм била и знам какво е“, попита Виолета Желева, БСП.

"Тук съм като инженер, работил в производството. знам за какво става въпрос. Точно това предложение защитава правата на работниците. Самите работници сами искат да имат извънреден труд, този извънреден труд се заплаща. Те сами знаят, че трябва да си изкарат парите за този труд“, каза Цвета Караянчева, ГЕРБ.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).