Окончателно: Общо 35 години затвор за зверско убийство в новозагорско село

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:04 / 29.12.2020
1573
Влизат в сила присъдите за зверското убийство в село Езеро, община Нова Загора. ВКС остави в сила решение на Бургаския апелативен съд срещу Пламен Пенчев и Иван Михайлов, убили по особено жесток начин 54-годишния Емил Маринов.

С решението си от 28 август 2020 година въззивната инстанция  потвърждава наказанията на двамата мъже осъдени съответно на 20 години за Пламен и 15 години Иван лишаване от свобода при първоначален "строг“ режим.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен е потвърдена от бургаските апелативни съдии, които признават подсъдимия Пенчев за виновен в това, че на 12.03.2019 г., в с. Езеро, общ. Нова Загора, в съучастие като съизвършител с Михайлов при условията на опасен рецидив, умишлено умъртвил Маринов, като деянието е извършено по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост.  

Двамата подсъдими нямали постоянна работа, ангажирали се инцидентно да работят при различни лица за минимално заплащане. С парите, които получавали, си купували основно алкохол.Запознали се с пострадалия скоро след като той бил нает за работи по къщата на местен човек в село Езеро, община Нова Загора, който му осигурявал подслон,храна и дневна надница.

Вечерта на 11 март тримата се събрали в къщата на Пламен да се черпят. Под влияние на количеството алкохол се скарали. Подсъдимите пребили с метална водопроводна тръба Емил, като нанесли множество удари по гърба и главата му, след което започнали да го ритат в гърдите и други части на тялото. Оставили го бездиханен и в безпомощно състояние, тръгнали си и продължили да пият. Върнали се на местопрестъплението на следващата нощ и изнесли тялото на убития извън къщата, оставили го на съседна улица. След това скрили оръжието на престъплението – водопроводната тръба, изчистили къщата от улики и изгорили лични вещи на убития.

Решението на ВКС е окончателно.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).