Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Окончателно: Това са задълженията и забраните на водачите на тротинетки
Автор: Екип Varna24.bg 17:34 / 25.06.2020Коментари (9)1487
©
Депутатите регламентираха движението с електрически тротинетки. Това се случи след като приеха текстове от Закона за автомобилните превози на второ четене, предаде "Фокус“.

Приетият законопроект задължава водача на индивидуално електрическо превозно средство при движение да ползва в тъмните часове на денонощието или при намалена видимост светлоотразителни елементи върху видимата част на облеклото, позволяващи да бъде лесно забелязан. Водачите на такива превозни спредства са длъжни да се движат по изградената велосипедна инфраструктура, а при липса на такава – възможно най-близо до дясната граница на платното за движение.

В тъмните часове на денонощието или при намалена видимост водачът трябва да управлява индивидуалното електрическо превозно средство с включени светлини. В случай, че лицето е до 18 години, трябва да ползва каска.

На водачите на електрически тротинетки е забранено да се движат по пътища и улици, на които максимално разрешанета скорост за движение е над 50km/h. Ограничението не се прилага за улици с изградена велосипедна инфраструктура.

Водачите на тротинетки не могат да се движат в зони, забранени за влизането на велосипеди, както и да се движат по пътна лента или платно за движение само на превозни спредства от редовните линии.

Депутатите въведоха ограничения в скоростта за водачите на електрически тротинетки. Те няма да могат да развиват скорост по-висока от 25 km/h. На водачите на електрически тротинетки е забранено също така да превозват други лица, както и да ги управляват без да държат кормилото с ръце.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Демек не си купувай ел. тротинетка...
0
 
 
Приемливо. В Дания бях 2013г и там това важеше, можеше и скутери без номера да се движат по велоалеите ако са ограничени до 35км/ч, над 35км се изискваше да има номер и водачът да има книжка
0
 
 
Стопове, мигачи, годишен преглед, винетка, застраховка и т.н. са за останалите участници. Щом си с тротинетка може - стига да си с каска. п.п.Цирка е пълен
Aнонимен
на 25.06.2020 г.
0
 
 
А стопове не трябва ли да имат? Нали са двуколесни МПС...
0
 
 
Значи:на пътното платно всички са Участници в движението. Не трябва ли да са с еднакви права и Задължения. Защото:до 18 години може да изкараш курсове за кола-не може да я караш, Но с тротинетка и каска-Може. Че и без светлини през деня, велосипедистите също без светлини. Но мотори, коли.. със светлини. Каската на Шумахер знаем как го "спаси". Има велоалеи, но 90% от бързаците са със слушалки и не знаят как се минава с колело през пешеходна пътека. Сега и с тротинетките като се разхвърчат от ляво и дясно...
0
 
 
Много,много си нахален.Вярваш в бог.Не богохулстваи ти си много тъп човек и нахален
+1
 
 
Не съм съгласна.Трябва да се движат само по евровалута.Карат по шосетата и после шофьорите виновни.Колко случая имаше миналата година бутнати от коли.
+1
 
 
И как ще им замерите скоростта да не превишава 25км/ч.господа умници да не им слагате камери и радари? Това е откачена работа да караш тротинетка стоиш прав и се пада много лесно за мен такива който карат тротинетка са откачалници.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: