Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Окръжната прокуратура в Силистра отчете ръст на осъдените и санкционирани лица през 2016 г.
Автор: Екип Varna24.bg 11:46 / 06.04.2017Коментари (0)1072
©
646 лица, предадени на съд през 2016 г. по обвинителни актове на прокурорите от Окръжната и трите районни прокуратури на територията на Силистренския съдебен окръг, са осъдени и санкционирани с влязъл в сила съдебен акт. Броят им е с 51 повече в сравнение с отчетния период на 2015 г. Това се посочва в доклада на административния ръководител - окръжен прокурор на Окръжната прокуратура в Силистра Теодор Желев. 

Отчетният доклад бе представен днес, 6 април 2017 г., пред прокурорите от Окръжната прокуратура и районните прокуратури в Силистра, Тутракан и Дулово и в присъствието на заместник-главните прокурори Пенка Богданова и Мария Шишкова, Славка Славова, завеждащ отдел "Административен" при ВКП, и Вилен Мичев, заместник на административния ръководител на Апелативната прокуратура във Варна. 

На доживотен затвор е осъден подсъдим по обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Силистра. 93 привлечени като обвиняеми и предадени на съд са получили ефективно наказание "Лишаване от свобода", 310 са осъдени условно, 67 лица са наказани с пробация, а на 367 са наложени глоби. Лишени от права са били 102 предадени на съд от обвинението в Силистра. 

В структурата на престъпността на територията на Силистренския съдебен окръг първото място държат общоопасните престъпления. Регистрираните общоопасни престъпления през отчетния период са били 434, като по този показател има увеличение в сравнение с 2015 г., когато са били регистрирани 385 деяния. Престъпленията против собствеността бележат през 2016 г. лек спад. 

Успех за обвинението в Силистра е ръстът на бързите производства през отчетния период, от които 11 са били са образувани за извършени корупционни престъпление.
Прокурорите в района на Окръжната прокуратура в Силистра са работили по 12 622 преписки. През отчетния период са внесени 344 обвинителни акта в съда, 209 споразумения и 102 предложения по член 78а от НК за освобождаване от наказателна отговорност с налагане на административни санкции. По линия на административния надзор са проверени 1573 акта. 

По показателите натовареност в отчетния доклад на Окръжната прокуратура в Силистра значителен дял от работата на обвинението се пада на прокурорите от Районната прокуратура в Силистра, които са работили по 6068 преписки. Окръжните обвинители са на второ място по натовареност, следвани от прокурорите в Районната прокуратура в Тутракан и Дулово.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Борба за влияние в Близкия Изток
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: