Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Окръжният прокурор на Разград: Децата са били вкъщи, когато баща им е убил майка им
Автор: Екип Varna24.bg 16:31 / 16.12.2021Коментари (0)2363
© Facebook
"Зъл демон зад библейска външност." Така окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров охарактеризира задържания за убийството на 40-годишната Силвия в Разград неин съпруг Пабло Санчес в четвъртък по обяд.

44-годишният мексиканец с паспорт на Кралство Испания по същото време беше на разпит и към този момент полицията и прокуратурата нямаха представа за мотивите, които са накарали Санчес да извърши такова тежко престъпление. Криминалистите обаче имали информация, че мексиканецът е извършвал насилие над жени и в други европейски държави, а потвърждение на това се чакало по линия на международния полицейски обмен, пише Монитор.

Силвия изчезнала в събота, а в понеделник родителите и я обявили за издирване.  В търсенето и се включили доброволци и горски служители. В ноща срещу четвъртък на четири места по пътя между Разград и гара Разград били намерени разчленени човешки останки, които се оказали на издирваната жена.

Към съпруга на жертвата паднали и първоначалните подозрения. Той обаче се защитил с алиби, че е бил на други места в предполагаемия момент на изчезването и убийството на жена му.  В разследването на разградските криминалисти се включили и техни колеги от ГДНП. Ключът към убиеца се оказали камери за видеонаблюдение в Разград, които разклатили алибито на Санчес. Видеокамерите го заковали, че лъже. След като разбрал за камерите мексиканецът се пречупил и започнал да сипе признания и да помага на полицията за да облекчи положението си. В ранния следобед в четвъртък брифинг по случая дадоха директорът на ОДМВР в Разград Диян Минков и окръжният прокурор Тихомир Тодоров, но към часа на тяхното изявление със Санчес се провеждаха все още разпити и полицията не разполагаше с информация за мотивите за самото убийство.

Според окръжния прокурор Тодоров задържаният е мексиканец по произход, но натурализиран испански гражданин и за задържането му ще бъде уведомено посолството на Кралство Испания. Според обвинител номер 1 на Разградския съдебен район Пабло Санчес бил високо ерудирана личност, завършил бил икономика в Мексико Сити, работел на висока позиция на летището в Тенерифе, знаел пет езика, с богата обща култура. "Но загуби борбата с разградските криминалисти.“ 

Убийството е извършено в апартамента, в който живеело петчленното семейство на убиеца и жертвата в бл. "Трапезица“ в Разград. В момента на убийството в жилището са били и трите им деца – на 5, 8 и 16 години, но от прокуратурата не коментираха дали децата са разбрали какво се случва. В деня на разкриване на убийството най-голямото от децата имало рожден ден.



Още по темата: общо новини по темата: 3
17.12.2021 »
16.12.2021 »
16.12.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Матури 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: