Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Олепиха подкупен пътен полицай - искал пари от неизрядни шофьори
Автор: Екип Varna24.bg 17:25 / 01.04.2022Коментари (0)808
© bTV
В Следствения отдел на Софийска градска прокуратура под ръководството и надзора на прокурор в СГП се провежда разследване във връзка с данни за подкуп, извършен от служител на Министерство на вътрешните работи.

Според събраните до момента в хода на разследването доказателства на 31.03.2022 г. около 4:40 часа в гр. София Г. Б. управлявал лек автомобил, когато бил спрян за проверка от патрул на КАТ, съобщават от държавното обвинение.

В състава на патрула влизали трима служители на Отдел "Пътна полиция“ при Столична дирекция на вътрешните работи (ОПП- СДВР), сред които и Р. С. – младши автоконтрольор в ОПП-СДВР. Г. Б. не искал да бъде тестван за алкохол, поради което Р. С. му поискал пари, с които Г. Б. не разполагал в себе си. Поради това Г. Б. отишъл да вземе още пари, но записал серийните номера на банкнотите и подал сигнал на телефон на Дирекция "Вътрешна сигурност“ на МВР за поискания му подкуп. След това се върнал при служителите на ОПП-СДВР и дал на Р. С. паричната сума.

Служители на "Вътрешна сигурност“-МВР незабавно след подадения сигнал предприели действия от тяхна компетентност и уведомили СГП. Незабавно прокурор в СГП образувал с постановление досъдебно производство и разпитал Г. Б. в качеството на свидетел. Прокурорът възложил разследването на следовател в СО - СГП, а на "Вътрешна сигурност“-МВР възложил да оказва съдействие при извършването на процесуалните действия. В СО-СГП незабавно била създадена организация, като били сформирани три екипа следователи, които извършили претърсвания и изземвания на три адреса, в три автомобила, както и обиски и изземвания на тримата служители на ОПП-СДВР. При извършване на действията съдействие оказали служители на Дирекция "Вътрешна сигурност“-МВР. При обиските били намерени и иззети банкноти с купюри от 50 лв, които били от банкнотите, дадени от Г. Б. на Р. С. При проведените претърсвания, обиски и изземвания освен банкноти били иззети и други веществени доказателства.

В хода на разследването са разпитани свидетели. Провеждат се и други активни действия по събиране и проверка на доказателства. С постановление на наблюдаващия прокурор от 01.04.2022 г. Р. С. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 302, т. 1, б. "а“ във вр. с чл. 301, ал. 1 от НК. На основание чл. 64, ал. 2 от НПК обвиняемият е задържан с постановление на прокурора за срок до 72 часа.

Предстои да бъде преценена необходимостта от вземане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Разследването по делото продължава за установяване на всички обстоятелства по предвидения в закона ред.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Решения на Общински съвет Варна
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Парламентарни избори 2024
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: