Омбудсманът Мая Манолова е изключително доволна от ново споразумение, което ще зарадва цяла България

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:27 / 03.04.2019
1339
В ефира на предаването "Плюс-Минус" по Нова тв омбудсманът Мая Манолова  обяви, че е постигнато  споразумение да се сложи край на производството на храни от една и съща марка, но с различно съдържание, съставки и качество. Според нея тази голяма новина може да зарадва цяла България.

"Огромен успех за България в битката срещу двойния стандарт при храните. Постигнато е споразумение, след изключително трудни преговори, потребителският пакет, за който ние настоявахме и беше предложен от еврокомисаря Вера Юрова, да бъде окончателно приет. Това беше една изключително унизителна практика по отношение на гражданите, основно от Източна Европа. Това е победа на гражданите на Европа срещу мултинационални компании, които печелеха от тези разлики в качеството", каза Манолова, цитирана от Блиц.

Извървяхме изключително дълъг път. Практиката да се произвеждат храни с по-лошо качество, но с един и същи бранд ще бъде обявена за нелоялна търговска практика и тези фирми ще бъдат наказвани с глоби до 4% от техния годишен оборот, което е около 10 млн. евро, което са наистина драконовски санкции", поясни тя.

На 16 април, на последната сесия на настоящия Европарламент, ще бъдат окончателно гласувани промените в потребителското право на ЕС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Цената на агнешкото: От 17 до 28 лева за килограм, но засега!
Утре: Теглят номерата на машините, които ще бъдат удостоверени за...
Започва Страстната седмица: Ето какви са обичаите
Борисов категоричен: Преговори между ГЕРБ и ПП-ДБ може да има, но...
Има ли причина да се притесняваме за цените на горивата по празни...
Проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).