Oмбудсманът призова да не се одобряват заявленията за поскъпването на топлата вода и парното

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:55 / 26.04.2021
1265
Oмбудсманът Диана Ковачева призова Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) да не приема заявленията за драстично поскъпване на топлата вода и парното, внесени от някои топлофикационни дружества за новия ценови период 1 юли 2021 г. – 30 юни 2022 г,. информират от кабинета на Ковачева.

Предложеното повишаване на цените на топлинната енергия не е в интерес на клиентите на топлофикационните дружества, които следва да бъдат защитени от Закона за енергетиката. Становището на омбудсмана е, че драстичното увеличение на цените на топлинната енергия е неприемливо.

Диана Ковачева припомня, че трудните социално-икономически условия в страната и последиците от сложната епидемична обстановка засилват ролята и значението на държавното регулиране в сектор "Топлоенергетика".

Тя апелира за следващия ценови период 1 юли 2021 г. – 30 юни 2022 г. КЕВР коректно да възстанови на потребителите надвзетите суми от топлофикационните дружества вследствие по-ниските действителни цени на природния газ в сравнение с прогнозата на КЕВР за цените на природния газ за настоящия ценови период.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на тези служители
ЕК призова България да подобри своя национален план в областта на...
НСО с позиция срещу твърдения на Денков: Охраната не му била отне...
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% преднина пр...
БНБ: Външният дълг на България нарасна с над 160 млн. евро за год...
Главчев с важна среща, разговаря с представители на Националния с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).