Опасни стоки дебнат на родния пазар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:55 / 25.11.2016
850
В търговската мрежа у нас се предлагат стоки, които могат да са опасни за здравето и да доведат до различни наранявания, съобщава Дарик. 

В каталога със стоки, които крият риск, са включени 24 артикула. Повечето от тях са предназначени за деца.

Восъчни свещи без фитил във формата на тарталети (произведени в САЩ) крият риск от задавяне и задушаване. Същата опасност носят и свещи, имитиращи плодове (Китай).

От КЗП предупреждават и за магнити за хладилник с формата на сладолед на клечка с риск от задавяне.

Употребата на определен вид детски пантофи (топлинки) с лесно отделящи се декоративни елементи /розичка/, предназначени за деца до 3 години и предлагани без опаковка и етикет на български език, също могат да доведат до задавяне и задушаване на малко дете. Риск от задавяне крият и детски обувки с размери до 23 на търговска марка Girraffe (с маниста и капси) и същите обувки с номера 24, 25 и 26 без разбираеми предупредителни текстове на български език за възможните рискове, които съдържат за деца до 3 години.

До нараняване могат да доведат детска количка Pushchair Onyx на Lorelli (произведена в Китай), детска люлка от сръбската марка Bebisnovi, вана за деца от турската марка Enyayla, детски скутер на марката Pilsan/Kid active (Турция) и модел Play1 (Китай), детски спортен комплект MKS (Турция), както и произведени в Турция определени модели детски панталони на марките Mayoral, Kyex Kids и Lacoste.

Сред опасните стоки, предназначени за възрастни, са пиротехническа батерия, запалки с необичаен външен вид, лазерна показалка, сенник-визьор за автомобил и еластични въжета за багаж, основно внос от Китай. Някои от стоките се предлагат без указания на български език за безопасна употреба.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тагарев: По книга армията ни трябва да е 43 000, ние сме с около ...
Кошмарен трафик след серията почивни дни: Тапа на АМ "Тракия", ко...
Почина депутат от 49-ия парламент
Въоръжете се с търпение: Интензивен остава трафикът на някои от г...
Специалисти от "Мама и аз" в Плевен: Президентът Радев е в дълбок...
Този остров в нашето море очаква много посетители тази година


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).