Опасно време над страната за вторник!

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
17:27 / 07.11.2016
1116
"Оранжев" код с предупреждение за бурен южен вятър, с пориви над 100 км/ч, е в сила утре за повечето области. На много места се очакват гръмотевични бури и значителни количества валежи 20 - 40 л/кв. м.

През нощта ще бъде предимно облачно, с валежи от дъжд, главно в Северозападна България, където на места количествата ще са значителни. Там ще е и по-хладно с минимални температури 8-10°, докато в останалата част от страната ще са между 11° и 16°. 

През деня южният вятър ще се усили, ще бъде силен и бурен. На много места в страната ще има превалявания от дъжд, по-обилни в Югозападна България. На места ще има и гръмотевична дейност. Ще се задържи топло, с максимални температури между 21° и 26°. В северозападните райони вятърът ще е от запад и там максималните ще са по-ниски - около 12-13°. Валежите ще продължат и през нощта срещу сряда, а вятърът в повечето райони ще отслабне.

През страната ще премине циклон и налягането през деня значително ще се понижи.

Над планините времето ще е екстремно. Вятърът ще е бурен, по върховете и ураганен от югозапад, вечерта ще отслабне. На много места ще вали дъжд, интензивен в масивите от Югозападна България. На места ще има и гръмотевична дейност. Ще топло с максимална температура на височина 1200 метра - около 17°, на 2000 метра - около 11°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна вечерта. През нощта срещу сряда ще започне да вали дъжд. Ще духа умерен и силен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са 22-24°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...
Богомил Пешев: Киното създава паралелна реалност и ни дава възмож...
Нинова: Честита Цветница! Нека върбовите клонки внесат в домовете...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).