Опасност от мощно мъртво вълнение по морето до края на седмицата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:03 / 05.08.2016
721
Опасност от мощно мъртво вълнение, което неусетно тегли навътре, има по морето до края на седмицата. На 4-и вече беше бурно с особено големи вълни по Южното Черноморие. 

И според народните поверия на Илинден по стар стил морето се обръща и взема жертви. Причината е в традиционните по-динамични атмосферни процеси в края на първата десетдневка на август. 

Висока вълна се очаква и в началото на следващата седмица. Тогава над западната половина от страната ще проникне малко по-хладен въздух и температурите ще паднат с 3-4 градуса, съобщи синоптикът от TV-MET Симеон Матев. 

Август по принцип е летният месец с най-високи вълни и най-много жертви по морето. В Югозападна България ще има повече облаци, превалявания и прегърмявания. 

Облачността ще е разкъсана във вторник. Максималните температури ще са между 30 и 35°. Подобно ще е времето и в сряда, а в четвъртък ще е горещо с до 33-38 градуса, каза още метеорологът.

Разваляне на времето със захлаждане и дъжд се очакват на 13-14 август. Температурите ще паднат по-чувствително в Западна България. А по Черноморието пак са възможни големи вълни. След 15 август ще се оправи, над цялата страна ще е слънчево.

Температурите ще се повишат и към 18 и 19 август отново ще са над 30° в повечето райони. Условия за по-съществени заоблачавания и за слаби превалявания в планините ще има на 17 август.

Очакванията на третата десетдневка са за по-динамично време с редуване на слънце и дъжд. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Тези служители са с по-високи пенсии от други, ето причината
Техническата грешка от първата матура няма да повлияе на оценката...
Над 46 000 зрелостници се очаква да се явят днес на матура
Редица университети затварят врати в знак на протест
Песен на Българското училище "Иван Вазов" в Париж се цели в рекор...
Кондева за частната детска болница: Спрямо мен не е упражняван ни...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).