Оперираха коляното на премиера Борисов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (5)
16:43 / 28.02.2015
548
Премиерът на република България беше успешно опериран в университетската болница "Софиямед". Той претърпя операция по спешност на коляното поради скъсан менискус с дислокация. Лечението на премиера се наложи заради травма на колянната става, при която е увреден единият от двата менискуса стана ясно на пресконференция в болница "Софиямед", където бе опериран Борисов.

"Лечението е оперативно, в случая направихме артроскопска операция и се наложи малка част от менискуса да бъда отстранена, каза доц. д-р Антони Георгиев, завеждащ клиниката по атроскопска травматология в УМБАЛ "Софиямед", който е оперирал премиера. Този тип операции са от така наречената миниинвазивна хирургия, при която оперативната травма е малка, а възстановяването - бързо. Очаква се утре премиерът да бъде изписан.

Доц. Георгиев оперира за трети път коляното на премиера. Той ще може да ходи, но без да натоварва много крака. Натоварване е например да танцува, да прави резки завъртания, да измине 10 км, обясни доц. Георгиев.
На 12 -я ден след операцията се очаква да бъдат свалени конците, след което му предстои индивидуална кинезитерапавтична програма и упражнение за раздвижване. На въпрос дали би препоръчал на премиера да намали спортните занимания и в частност футбола, лекарят каза: "Честно Казано да, но знаете че съветите на лекаря са препоръчителни но не задължителни.


Виж коментарите (5)
Още новини от Национални новини:
Ето кои пенсионери останаха без добавка за Великден
ЕС смята, че Русия ще се намеси в българските избори
Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войнат...
Важно за пътуващите! Интензивен трафик на границата на с Румъния
Ето какво показаха проверките на БНБ за заплатите в банките
Президентът наложи вето върху важен закон, засягащ проекти и инве...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).