Оперираха успешно в САЩ момиченцето, което трогна хиляди българи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:13 / 21.01.2019
1864
Хиляди българи помогнаха за лечението на малката Лора, която е родена с дефицит на бедрената кост и едното й краче е по-късо от другото. Момиченцето е оперирано успешно в САЩ. Родителите му изказаха благодарности към всички, които помогнаха на дъщеря им.

Операцията продължи повече от 7 часа, като по време на манипулацията докторът стабилизира коляното на момичето. Лора се възстановява добре, яде нормално, закача се с персонала и е много щастлива. Това написа майката на момиченцето Ралица Ангелова в страницата си в социалната мрежа. Майката разказа за NOVA, че  всички усилия, всички безсънни нощи и притесненията, които са имали, за да се стигне до този момент, са си стрували емоцията и цената.

Единственото решение за момиченцето беше изключително скъпата интервенция в клиника във Флорида. Там, работи лекарят, изучил и класифицирал този тип малформации. 200 хиляди долара трябваше да бъдат събрани. И чудото, на което се надяваха родителите на Лора, се случи.

"Това е началото. Така се подготвя костта за удължаването в последствие, което предстои. Първото ще бъде след 2 години, тогава престоят ни ще е още по дълъг, защото самият процес е осем месеца, поетапно", разказа майката на Лора Ралица.

Тя допълни, че отношението към Лори е било изключително професионално. Служители в болницата често подарявали играчки на малкото момиченце.

След месец Лора се прибира у дома, а на родителите й ще се наложи да започнат поредната благотворителна кампания за следващия етап от лечението на дъщеря си.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).