Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Опитаха да вкарат у нас хероин за милиони!
Автор: Иван Сотиров 16:54 / 02.03.2020Коментари (0)981
©
51 килограма хероин на стойност по цени на съдопроизводството между 4 и 6 млн.лева беше открит при проверка на влизащ в страната през ГКПП Лесово автобус. Това стана ясно по време на брифинг, който се проведе днес в Ямбол с участието на Дойчин Дойчев - и.ф. административен ръководител на Окръжна прокуратура-Ямбол, Георги Георгиев,  главен директор на ГД “Митническо разузнаване и разследване“ в Агенция "Митници“ и комисар Иван Русев, зам.- директор на ОДМВР - Ямбол.

51 килограма хероин задържаха митнически служители от ГД "Митническо разузнаване и разследване“  при проверка на влизащ в страната автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция към България през ГКПП Лесово. На 29.02.2020 г., около 12.30 часа, въз основа на сработил рисков профил, автобусът е отклонен за пролъчване с рентген, при което митническите служители забелязали необичайна плътност под крайните седалки на автобуса. При последвала щателна проверка митническите служители откриват, че на това място в пода на превозното средство е изграден тайник с две отделни гнезда, пълни с пакети, увити в зелено тиксо. При полеви наркотест е установено, че пакетите съдържат бежово прахообразно вещество, което реагира на хероин. Открити са общо 100 пакета с общо тегло около 51 кг.

Автобусът е пътувал по редовната линия Истамбул – Силистра, а тайникът е изработен изключително професионално, обясни пред журналисти главният директор на ГД "Митническо разузнаване и разследване“ Георги Георгиев. Той допълни, че през последните месеци има засилен контрол на автобусите, както и подчерта, че автобусът е отклонен въз основа на сработил рисков профил.

Стойността на открития хероин е между 4 и 6 милиона лева. По предварителни данни честотата му е висока, но предстои да бъде извършена експертиза на наркотичното вещество. Автобусът е иззет. Шофьорът – 45-годишен турски гражданин, който е и собственик на превозното средство, е задържан за 72 часа. Предстои да му бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Повдигнато му е обвинение по чл. 242, ал 2 от НК, за контрабанда на наркотично вещество, който предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 15 години и глоба от  100 000 до 200 000 лева.

Предвид това, че наркотичното вещество е в особено големи размери се очаква деянието да бъде преквалифицирано по ал.4 от същия текст, което е по-тежката квалификация и наказанието, което се предвижда е 15-20 години лишаване от свобода и глоба от 200 000 до 300 000 лева, уточни Дойчин Дойчев - и.ф. административен ръководител на Окръжна прокуратура-Ямбол. Той допълни, че са разпитани свидетели и процесуално следствените действия продължават.

На брифинга беше съобщено и за другия случай от днес, при който на ГКПП Капитан Андреево е задържано количеството от около 35 кг марихуана в изходящ сръбски автобус, управляван от двама сръбски граждани. Стойността на наркотичното вещество е около 140 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство от ОП Хасково.

И при двата случая наркотичното вещество е открито в тайници в автобуси – посочи Дойчев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Избори в Турция
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Евроизбори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: