Oрешарски заминава за Китай

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (20)
14:07 / 08.09.2013
1047
Министър-председателят Пламен Орешарски ще бъде на работно посещение в Китайската народна република до 12 септември 2013 година. Това съобщиха от правителствената информационна служба. В рамките на визитата българският премиер ще се срещне с председателя на Държавния съвет на Китайската народна република Н.Пр. Ли Къцян.

Министър-председателят Пламен Орешарски ще участва и в най-мащабната среща на бизнеса, която се провежда в Азия тази година в рамките на Световния икономически форум. На "Годишната среща на новите шампиони", известна още като "Летният Давос", българският премиер ще бъде един от шестимата министър-председатели, които ще участват във форума.

Пламен Орешарски ще сподели своя опит и визия пред внушителната аудитория в рамките на дискусията "Ново начало за Европа" заедно с премиера на Белгия Елио Ди Рупо, премиера на Финландия Юрки Катайнен и премиера на Малта Джоузеф Мускат.

Форумът в град Далиен ще събере повече от 1600 участници от над 90 страни и 95 националности, сред които - представители на водещи глобални компании, млади лидери, учени и изследователи, иноватори в технологичната сфера, предприемачи. Повече от 300 журналисти ще отразяват срещата на "новите шампиони".

В работното посещение в Китай ще участват вицепремиерът по икономическото развитие Даниела Бобева и министърът на земеделието и храните Димитър Греков. Министърът на земеделието и храните ще участва на 8-ия Агротърговски и икономически форум за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа.


Виж коментарите (20)
Още новини от Национални новини:
Лекарите с призив към бременните жени за ваксинация срещу коклюш
Температурите скачат – до 33 градуса днес
Отбелязваме Международния ден на детето с различни събития в цяла...
Загубихме легендарния Тома Томов
Михаела Барокова: 70% от анкетираните родители на деца с аутизъм ...
Пеевски защити българското духовенство, обвини Русия в опит за на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).