Осем каналджии в Бургаско изгоряха последните дни

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
16:50 / 15.09.2022
899
Районна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа граждани на Беларус, Италия, Молдова, Сирия, както и четирима български граждани, обвинени в противозаконно подпомагане на чужди граждани да преминават и пребивават на българска територия. Досъдебните производства са образувани през последните дни на територията на окръжен съдебен район Бургас.

Обвиняем по първото от тях е А.Ч. – български гражданин, който е роден в Украйна. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че целейки да постигне облага за себе си е подпомогнал шест сирийски граждани да преминат през българска територия в нарушение на закона. Престъплението е осъществено на 11.09.2022 г. в с. Житосвят, общ. Карнобат. То е квалифицирано по чл.281 от НК. Сирийските граждани са превозвани с лек автомобил.

Трима български граждани са обвинени за противозаконно подпомагане на 17 сирийски граждани да пребивават и преминават през територията на страната в нарушение на закона, целейки да постигнат облага за себе си. Престъплението е осъществено на 11.09.2022 г. в землището на гр. Бургас, местност "Пода“. То е квалифицирано по чл.281 от НК. Сирийските граждани са превозвани с микробус.

По третото досъдебно производство към наказателна отговорност е привлечен И.Ф. – гражданин на Молдова. Той е обвинен за противозаконно подпомагане на петима сирийски граждани да преминават и пребивават на територията на страната, целейки да постигне облага за себе си. Престъплението е осъществено на 13.09.2022 г. в с. Екзарх Антимово, общ. Карнобат. То е квалифицирано по чл.281 от НК. За превозването на сирийците е използван лек автомобил.

По четвъртото досъдебно производство е обвинен Л.Д. – италиански гражданин. Той е привлечен към наказателна отговорност за това, че противозаконно е подпомогнал  19 сирийски граждани да пребивават и преминават през територията на страната в нарушение на закона, целейки да получи облага. Престъплението е осъществено на 13.09.2022 г. в с. Екзарх Антимово, общ. Карнобат. То е квалифицирано по чл.281 от НК. Сирийските граждани са превозвани с микробус.

По петото досъдебно производство към наказателна отговорност е привлечен В.С. – гражданин на Беларус. Той е обвинен за това, че е подпомогнал седем сирийски граждани да пребивават и преминават в България, целейки да получи облага. Престъплението е осъществено на 13.09.2022 г. на пътен участък между селата Ново Паничарево и Извор, обл. Бургас. То е квалифицирано по чл.281 от НК. Сирийците са превозвани с лек автомобил.

По шестото досъдебно производство към наказателна отговорност е привлечен А.Ж. – сириец с нидерландско поданство. Той е обвинен за това, че противозаконно е подпомогнал осем сирийски граждани да преминават и пребивават на територията на страната в нарушение на закона, целейки да набави облага за себе си. Престъплението е осъществено на 12.09.2022 г. на път в района на общ. Карнобат. То е квалифицирано по чл.281 от НК. Сирийците са превозвани с лек автомобил.

След внесени искания от наблюдаващите прокурори, съдът вече е наложил мярка за неотклонение "задържане под стража“ за трима от обвиняемите, като предстои внасяне на искане до съответния районен съд и за останалите обвиняеми лица.

Виж коментарите (0)

Още по темата (832):
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаската болница
11.10.2022 Бургаският съд отчита увеличение на делата за трафик на мигранти
26.09.2022 Синът на Софи Маринова загази сериозно
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).