Още един екип на ВМА с награда за успешна мисия в Мали

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:11 / 06.07.2021
818
26-ият военномедицински екип, ръководен от лейтенант д-р Венцислав Димов, се завърна у дома след успешна мисия в Мали, съобщиха от пресслужбата на ВМА. Преди дни той предаде "щафетата“ на първия изцяло дамски екип военни медици, който в следващите 4 месеца ще подсигурява мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност в малийската столица Бамако.

Радвам се, че се прибирате живи и здрави, въпреки че вие сте вторият наш екип, който се озовава в реална COVID-ситуация. Така освен основните ваши задачи, вие бяхте натоварени и с ваксинация на персонала и идентифициране на заболели от заразата, заяви началника на ВМА генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, при посрещането на екипа.

Той подчерта, че обратната връзка, която в България получаваме от щаба в Мали е за демонстриран висок професионализъм и изключително висока оценка за работата на нашите екипи. Това е повод за гордост, тъй като вие сте поредният контингент с отлична атестация, за което ви благодаря. Доказахте, че екипната работа е в основата на успеха, каза още началникът на ВМА.

От своя страна военните медици споделиха, че успешно са преодолели трудностите в процеса на работа и са готови за нови ппредизвикателства с едно единствено условие – да бъдат в същия екип.  

И за този екип са предвидени отличия от министъра на отбраната за високите постижения в службата, изпълнение на служебните задължения в сложна обстановка и за проявения висок професионализъм, отговорност и издържливост.

 

 

 


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).