Още утре президентът обявява графика за провеждане на консултации с парламентарните групи

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
19:05 / 06.03.2024
1363
Явно страстите се нажежават и не е ясно дали лидерите на партиите от коалицията в оставка блъфират, дали играят политически покер, дали си вдигат залозите за предстоящо удължаване на съвместното управление, дали мобилизират своите избиратели за нови избори. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти във връзка с гласуваната днес оставка на правителството и началото на конституционната процедура по провеждане на консултации с парламентарните групи преди връчване на мандат за съставяне на правителство, съобщиха от Прессекретариата на държавния глава.

По думите на президента в момента самите коалиционни партньори са объркани, което си проличава от техните реакции за гласуваната оставка на кабинета. Утре ще бъде обявен графикът за провеждане на консултации с парламентарните групи в съответствие с конституционната процедура.

Президентът отговори на журналистически въпроси след премиерата на филма "Спасителят“, посветен на полк. Цветан Мумджиев и ролята му за спасяването на българските евреи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Премиерът Главчев даде казуса с "Мама и Аз" на службите
Германско икономическо издание: Готова ли е България за еврото? "...
Затварят част от магистрала "Тракия" за 2 седмици, вижте къде
ПП-ДБ се регистрираха за изборите 2 в 1, Никола Минчев коментира:...
ПП-ДБ определи водачите на листите за парламентарния вот и кандид...
Светослав Бенчев: От 1 март 2025 г. няма да има бензин на територ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).