Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Оставиха 9-годишната дъщеря на прегазената Юлия да изплаща дълговете й
Автор: Екип Varna24.bg 19:20 / 03.02.2021Коментари (0)1266
©
Застрахователна компания отказва да погаси кредита на убитата при катастрофа край Созопол Юлия. Към момента дългът се погасява от 9-годишната ѝ дъщеря. Причината е, че фирмата иска експертиза, за това дали 34-годишната жена е била пияна. 

В средата на юли 34-годишната Юлия Ангелова намира смъртта си на пътя край Созопол. Първоначално хванала такси, но слязла, заради висока сметка. Минути по-късно жената е прегазена от шофьор, който избягал. 7 месеца по-късно близките на Юлия попадат в абсурдна ситуация. Жената има потребителски кредит на стойност от 27 хиляди лева, а изненадата за близките е, че застрахователите отказват да го изплатят, предава Bulgaria On Air.

Когато тя почина месец по-късно получихме писмо от банката, че ако кредитът не бъде обслужван може да стане предсрочно изискуем. Може би след месец или два отново се свързах с въпросния господин от въпросното дружество и той ми обясни, че към момента е поискал от МВР – Бургас газово –кръвен анализ от аутопсията, за да проверяват дали има алкохол в кръвта. Това лично мен ме учуди, защото никъде в  закона не пише, че като пешеходец не можеш да употребиш алкохол", каза бившият ѝ съпруг Цветелин Цеков. 

Следва още месец чакане и близките на Юлия отново се свързват със застрахователя. Оказва се, че се събират още документи. 

"И когато излязат със становище, ще бъда уведомен или от тях или от банката. Когато отидохме на място с баща ѝ и брат ѝ, ние спряхме на мястото и видяхме, че мястото на удара се пада в насрещното – т.е. тя се движила правилно. Не знам още какви документи иска този господин", допълни той. 

Задълженията се прехвърлят върху 9-годишната им дъщеря. И докато чакат становището на застрахователя, вноските по кредита се изплащат от сметка, чийто наследник е детето.

"Детето унаследява сметката на майка си, в която все още има пари, които към момента обслужват кредита и това е единственото, което ни спасява, иначе щеше да стане предсрочно изискуем. В момента какво излиза, че дъщеря ми плаща кредита на майка си, защото застрахователят не желае да го покрие", обясни мъжът.  

Действията на застрахователите остават необясними за близките на Юлия. 

Те за категорични, че са готови да търсят правата си по съдебен път. Признават и, че 7 месеца след смъртта ѝ имат оскъдна информация за разследването.

"До момента никаква информация от ОД на МВР – Бургас нямам, аз самият не се намесвам в разследването, независимо, че имам право, но и нямам информация какво се случва", допълни Цветелин.



Още по темата: общо новини по темата: 9
25.10.2021 »
05.07.2021 »
18.02.2021 »
08.02.2021 »
12.10.2020 »
02.08.2020 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: