Осъдиха главен експерт в Община Омуртаг, дал подкуп на полицай

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
13:42 / 22.06.2020
1035
По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище осъдиха главен експерт в община Омуртаг, дал подкуп на полицейски служители, съобщиха от пресцентърана Апелативна прокуратура във Варна. 

Предаденият на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Търговище Шюкрю Х. от Омуртаг получи осъдителна присъда и глоба в размер на 1000 лева. Една година лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок е наказанието на 38-годишния водач, който е главен експерт в община Омуртаг, за даден подкуп от 50 лева на служители на реда, за да не бъде санкциониран.

На 2 юни тази година на булевард в Търговище 38-годишният главен експерт  бил спрян за проверка от полицейски служители, които работели по пътния контрол. Шюкрю управлявал автомобила си без предпазен колан и без задължителните светлини.

Полицейският служител проверил документите на водача. Мъжът обяснил, че не слага предпазен колан по медицински причини.  Служителят на реда заявил, че ще бъде съставен фиш за движение на автомобила без светлини. Шюкрю Х. застанал до прозореца на служебната кола и пуснал банкнота от 50 лева. Полицейският служител уведомил дежурната за престъпното поведение на подсъдимия и му съставил фиш.

Шюкрю Х. заявил, че вятър е издухал банкнотата от портфейла му и не се е признал за виновен в хода на образуваното срещу него бързо производство. Според прокуратурата като отегчаващо вината обстоятелство може да се приеме фактът, че подсъдимият заема длъжност, която изисква високи морални и етични качества, което е в рязък дисонанс с поведението му на пътя на 2 юни т. г.

Присъдата на Търговищкия окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Справедливост след тежки катастрофи: Ще има ли по-бързо правосъди...
Служебният министър на туризма каза ще има ли поскъпване на шезло...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Василев отговори на Борисов: Нека да видим програмата му и ще гов...
Моторист е загинал при катастрофа в Лясковец
Служебният здравен министър: Имаме данни за епидемично разпростра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).