Осъдиха пернишкия кмет Станислав Владимиров

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
12:09 / 20.04.2023
1586
Пернишкият окръжен съд осъди Община Перник заради незаконно провеждане на обществената поръчка за сметосъбирането на града. Сключеният от кмета Станислав Владимиров договор е обявен за нищожен, защото е подписан в разрез със закона.

Заради незаконната поръчка общината е осъдена да плати близо 100 000 лева от парите на пернишките данъкоплатци (Решение № 18 гр. Перник, 12.04.2023 г.).  

Това е вторият тежък удар срещу Владимиров, след като преди месец излезе доклад на Агенция за държавен и финансов контрол (АДФИ) - № ДИД1-ПК-3/12.12.2022 за дейността на общината по време на управлението му. Почти всички обществени поръчки на общината са правени в нарушение на Закона за обществените поръчки.

Ревизорите констатират, че има пълно погазване на процедурите по време на мандата. Държавната проверка установява още, че общината е правела всичко, за да може определена фирма да спечели дадена поръчка. Дадени са и редица конкретни примери за една и съща фирма, като най-големите нередности са за рекултивация на депо за неопасни отпадъци.

Според АДФИ са се използвали хватки, за да се отстранят нежелани от  Станислав Владимиров кандидати. В доклада се вижда, че градоначалникът е правил възражения на всяка една констатация на АДФИ, но нито едно от тях не е прието.

Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Синдикатът на железничарите отново в протестна готовност: Какви с...
Автоинструктор: Високата скорост е единствената причина за тежкит...
Ще се поемат ли лекарствата за децата със синдром на растежа от Н...
Изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване в чужб...
Няколко области са предупредени с жълт код за интензивни валежи
Излезе най-новата прогноза за вторник


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).