От "Евророма" бесни, че забъркаха роми в задачи по математика

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (13)
17:33 / 18.11.2013
990
Във връзка с ксенофобското съдържание на учебна тетрадка по математика за трети клас на издателство "Просвета", председателят на "Евророма" Цветелин Кънчев поиска среща с министъра на образованието и науката Анелия Клисарова, на която ще настоява използването на въпросния учебник да бъде спряно и незабавно да бъде разпоредена проверка, която да установи виновните лица и техните мотиви, след което да бъдат взети най-строги мерки спрямо тях, съобщават от "Евророма".

Припомняме, че българи и роми са обект на задача по математика за трети клас. За това миналата седмица съобщи akademika.bg. Вместо плодове, предмети или животни дечицата ще се потят над задача с етнически елемент. За безумието сигнализирали родители от настоятелството на 104 ОУ "Захарий Стоянов" в София.

"В квартал "Изгрев" живеят 363 роми, които са с 271 по-малко от българите от този квартал. Колко българи живеят в квартал "Изгрев"? - това гласи едната задача. Другата е с подобен текст.

"Кой провери предложеното за публикуване съдържание, кой го одобри за издаване и разпространение?", питат родителите. Учебната тетрадка за третокласниците е издание на "Просвета".


Виж коментарите (13)
Още новини от Национални новини:
Ново проучване: Огромна разлика между основните претенденти за вл...
Как да извадим скица на недвижим имот: Колко струва услугата и за...
Знаете ли какво е камелина? Чисто новата култура се отглежда и у ...
Българин загина в Нидерландия при нелеп инцидент
Колко ще ни струват компотите тази година?
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).