От ГЕРБ посочиха защо искат оставката на Калина Константинова

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:45 / 02.06.2022
910
ГЕРБ иска оставката на вицепремиера Калина Константинова заради провала на преместването на украинските бежанци. Това каза депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

На въпрос дали я познава добре, защото Константинова е била част от екипа на Румяна Бъчварова като министър в кабинета на ГЕРБ, тя отговори, че явно не се е справила, щом не е част от партията днес. 

"Ние сме дали своята оценка за нея, а това, че тя в момента има възможност да покаже дали може, или не и съответно показва, че не може да се занимава с ефективно управление, го доказват. Тази жена е вицепремиер по ефективно управление и очевидно показва, че не познава институциите и не знае те как работят“, заяви Сачева.

Вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова ще бъде изслушана заради изказването й в понеделник, в което обяви, че "правителството прекратява интеграционния план за разселване на бежанци във вътрешността на страната". Искането за днешното изслушване е на ГЕРБ-СДС.

Сачева обяви, че ГЕРБ се готвят за вот на недоверие.

Проблемите с бежанците и енергетиката може да бъдат повод за вот на недоверие, заяви Сачева.

Когато сме готови с нашето решение, веднага ще го обявим. За момента това, което правим, е да казваме истината, да показваме това, което се случва в управлението, за да бъдат хората убедени, че този вот на недоверие трябва да има успех не за опозицията, а за обществото, каза още тя.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предстои голямото пътуване, а само да денонощие МВР спипа 14 вода...
Сандов: Време е за собствена парламентарна група на "Зелено движе...
ПП-ДБ има готовност да преговарят с ГЕРБ за общо управление, но п...
Българчета с пълен комплект медали на Международната олимпиада по...
Асен Агов: Евроатлантическите партии трябва да се съберат, защото...
Какво ще е работното време по празниците за "Кауфланд", "Лидл", "...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).