От МОН решиха: Местят агресивния третокласник в друго училище

Автор: Пламена Николова
Коментари (1)
13:27 / 26.01.2017
1202
От просветното министерство решиха да преместят проблемният ученик от трети клас в 19 СУ "Елин Пелин", който предизвика протести на родители и учители, съобщава bTV.

"Във връзка с напрежението в 19 СУ "Елин Пелин" в София ви информираме, че след разговори между представители на МОН, Регионалното управление на образованието София-град, Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование и родителите на ученика, беше взето решение детето да бъде преместено в друго училище. Майката на момчето е дала своето съгласие. Детето ще бъде преместено в училище, където има ресурсни учители, които ще окажат подкрепа на него и семейството му. От понеделник учебният процес за третокласниците в 19 СУ ще бъде възстановен", съобщиха от министерството", съобщиха от МОН.

Проблемният ученик е преместен от 20-то училище заради агресивно поведение, когато законът позволяваше такава мярка. Съгласно новите разпоредби ученици до четвърти клас не могат да бъдат местени като наказание и ръководството на 19-то училище не можеше еднолично да вземе решение за преместване.

В началото на тази седмица родители отказаха да пуснат в час децата си заради агресивното поведение на техен съученик. Тази сутрин на протест излязоха и учителите, които обявиха, че ще започнат ефективна стачка, ако проблемът с този ученик не бъде решен до края на първия срок.

Директорът Детелина Арнаудова се оплака, че институциите по никакъв начин не са й съдействали, след като е съобщила за проблемното дете и факта, че останалите ученици са в риск.


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Масови проверки на КЗП за ПОС терминали!
Изтече краен срок, свързан с ТЕЛК комисиите
Свалянето на Росен Желязков от новата сглобка ПП-ДБ, БСП, "Възраж...
МЕ: България и Турция ще продължат да си сътрудничат за гарантира...
Нов дълг се очаква да бъде набран в средата на май, ето каква е с...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).