Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
От Скопие: Брюксел попари България, в ЕК ще се превежда и на македонски
Автор: Екип Varna24.bg 11:59 / 07.10.2020Коментари (0)951
©
Македонските медии днес анализират редовните доклади, представени от Европейската комисия вчера следобед, за напредъка в реформите в страните от Западните Балкани и Турция, както и дългоочаквания Икономически и инвестиционен план за региона.

В доклада за Северна Македония е отбелязан напредък в повечето области, но има и такива, в които са необходими допълнителни усилия, като медиите и законодателството за предотвратяване на дискриминация, отбелязва "Независен весник".

Онова, което остави силен белег на самото представяне в голямата зала на Европейската комисия, в присъствието на голям брой журналисти от всички европейски страни, включително от България, беше публичното оповестяване от официалния говорител, че речта на европейския комисар за разширяването Оливер Вархей ще се превежда и на македонски език, пише в коментар "Слободен печат".

Имайки предвид цялата вихрушка с българското отричане на всичко, което е македонско, това публично съобщение, че за пръв път ще има и превод на македонски език, сякаш бе отправено именно към тях, за да ги уведоми, че този въпрос, там в ЕС, е отдавна решен, отбелязва изданието в коментара, който е озаглавен "В Брюксел ЕС "попари" българите".

Еврокомисарят за разширяване и добросъседство Оливер Вархей днес ще бъде на посещение в Северна Македония, за да връчи на властите доклада на ЕК за напредъка на страната, съобщават медиите в Скопие. Вархей ще има срещи с премиера Зоран Заев и членове на правителството. Очаква се и работен обяд на Вархей с президента Стево Пендаровски. По време на посещението еврокомисарят ще има среща и с лидера на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски.

"Слободен печат" съобщава още, че на пресконференция в Брюксел вчера Оливер Вархей е заявил на представителите на македонското правителство, че трябва да инвестират в директен диалог с България с цел решаване на споровете.

Рабтим ръка за ръка с българските и македонските власти, приех министъра на външните работи и вицепремиера миналата седмица, и ги окуражих да се ангажират с техния съсед, тъй като става въпрос за взаимен интерес да бъде намерено решение, което е приемливо за двете страни, заявил Вархей.

Той потвърдил още веднъж, че целта на Европейската комисия и на германското председателство е да се проведе първата Междуправителствена конференция, т.е., отварянето на първите преговорни глави до края на тази година, пише "Слободен печат".








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: