От днес мобилните оператори ще отчитат разговорите до секунда

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (6)
10:26 / 14.04.2014
505
От днес мобилните оператори ще отчитат разговорите до секунда. Всеки клиент ще може да премине на тарифа, при която сметката ще се изготвя с точност до секунда за всеки проведен разговор.

Мобилните оператори вече са готови с новите тарифни планове, но за целта преминаването към тях трябва да бъде изрично поискано от клиента и той трябва да преподпише договора си.

Досега мобилните оператори отчитаха времето на разговорите най-често на всеки 60 секунди. В края на януари Комисията за регулиране на съобщенията прие нови Общи изисквания към мобилните оператори. Те предвиждат от 14 април редица облекчения за клиентите, едно от които е всеки телеком да има поне две тарифи с посекундно отчитане на разговорите след първите 30 секунди. Освен това се слага лимит от 50 лева за достъпа до мобилен интернет, след чието изчерпване връзката трябва да прекъсне. Идеята е да се предпазят потребителите от прекомерен трафик и високи сметки.


Виж коментарите (6)
Още новини от Национални новини:
Плащането на зъбни протези от Касата се отлага
Валежите ще продължат и утре, а температурите се понижават
Изнудват бивш министър с порно
Уникални кадри над България
Сигнал на майка от Бургас: Въведоха такса "вадене на кърлеж"
Енергийният министър: Предоговарянето с "Боташ" няма да е лесно 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).