Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
От две до шест години затвор очакват мъжа, който причини ПТП със загинал на АМ "Тракия"
Автор: Екип Varna24.bg 17:41 / 22.06.2021Коментари (0)1424
©
Илюстративна снимка
Окръжна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем А.З., на 19 г., египетски гражданин, със статут на постоянно пребиваващ в България, за това, че на 21.06.2021 г., на автомагистрала "Тракия“, обл. Пловдив, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил, марка "Тойота“, е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на 27-годишен сирийски гражданин – престъпление по чл. 343, ал. 1, буква "в“, вр. чл. 342, ал. 1, пр. 3 от Наказателния кодекс.

На 21 юни 2021 г., в ранните часове на деня, обвиняемият А.З. управлявал лек автомобил, марка "Тойота“ по автомагистрала "Тракия“, в посока от гр. Харманли към гр. София.  В колата пътували 9 сирийски граждани, които били без документи за самоличност. Установено е, че обвиняемият А.З. качил чужденците в автомобила от района на гр. Харманли.

В района на 133 км на автомагистрала "Тракия“, обл. Пловдив, А.З. изгубил управление над автомобила. Той се завъртял на пътното платно и се ударил в движещия се зад него лек автомобил, марка "Опел“, управляван също от сирийски гражданин, след което настъпил удар и в мантинелата между двете ленти за насрещно движение. Вследствие на катастрофата,  на място загинал сирийски гражданин, пътуващ в лекия автомобил "Тойота“.

Пострадали са още трима сирийски граждани от същия автомобил, двама от които са настанени в болница. След установяване на състоянието им, ще се прецени и прецизиране на правната квалификация на престъплението. Няма пострадали от лекия автомобил "Опел“.

Обвиняемият А.З. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. 

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинен А.З., е от две до шест години "лишаване от свобода“. 

Освен горното, тъй като до този момент не е било започнато разследване във връзка с евентуално нерегламентирано превозване на мигранти, с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив са били отделени материали от разследването и е било образувано ново досъдебно производство за престъпление по чл. 281, ал. 2 от Наказателния кодекс – за подпомагане на чужди граждани да преминат през страната, в нарушение на закона, с цел имотна облага, което е изпратено по компетентност на Районна прокуратура – Пловдив.



Още по темата: общо новини по темата: 1
21.06.2021 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бюджет 2024
Интегриран градски транспорт на Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (413) 14%
Добре, но можеше и по-добре (387) 13%
Не се справи (568) 19%
Пълна трагедия (1595) 54%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: